De 'onderzoekers' volgden gedurende 20 weken een groep van 37 gezonde 65-plussers. De eerste vier weken moesten ze elke dag een gele kiwi binnenspelen, de laatste vier weken kregen ze elke dag een banaan. De periodes werden telkens afgewisseld door een fruitvrije periode.
Tijdens het onderzoek werden de vrijwilligers onderworpen aan bloedstalen waarin gezocht werd naar antioxidanten en weerstandreacties. De deelnemers moesten ook zelf aangeven hoe ze zich fysiek voelden.

Eerste vaststelling: de vrijwilligers rapporteerden minder verkoudheidssypmtomen tijdens de kiwiperiode dan tijdens de banaanperiode en als ze keelpijn hadden, dan duurde de pijnlijke periode half zo lang. Een hoofdverkoudheid duurde geen 4,7 dagen meer. In minder dan een dag voelden de vrijwilligers zich weer kiplekker. In het bloed werden hogere concentraties vitamine C en antioxidanten tijdens de kiwiperiode gemeten.

De onderzoekers concluderen dan ook dat het dagelijks eten van gele kiwi's de klachten en de ernst van verkoudheden aanzienlijk verminderen. Dat kiwi's gezond zijn, wisten we echter al langer. Kiwi's zijn echte vitamine C-bommen en ze zijn een bron van kalium. Ze bevatten ook cholesterolverlagende stoffen en ze zijn bovendien vetarm. Maar als u in de winkel enkel groene kiwi's vindt, dan zullen die het ongetwijfeld ook zeer goed doen!

www.medicalfacts.nl

De 'onderzoekers' volgden gedurende 20 weken een groep van 37 gezonde 65-plussers. De eerste vier weken moesten ze elke dag een gele kiwi binnenspelen, de laatste vier weken kregen ze elke dag een banaan. De periodes werden telkens afgewisseld door een fruitvrije periode.Tijdens het onderzoek werden de vrijwilligers onderworpen aan bloedstalen waarin gezocht werd naar antioxidanten en weerstandreacties. De deelnemers moesten ook zelf aangeven hoe ze zich fysiek voelden.Eerste vaststelling: de vrijwilligers rapporteerden minder verkoudheidssypmtomen tijdens de kiwiperiode dan tijdens de banaanperiode en als ze keelpijn hadden, dan duurde de pijnlijke periode half zo lang. Een hoofdverkoudheid duurde geen 4,7 dagen meer. In minder dan een dag voelden de vrijwilligers zich weer kiplekker. In het bloed werden hogere concentraties vitamine C en antioxidanten tijdens de kiwiperiode gemeten.De onderzoekers concluderen dan ook dat het dagelijks eten van gele kiwi's de klachten en de ernst van verkoudheden aanzienlijk verminderen. Dat kiwi's gezond zijn, wisten we echter al langer. Kiwi's zijn echte vitamine C-bommen en ze zijn een bron van kalium. Ze bevatten ook cholesterolverlagende stoffen en ze zijn bovendien vetarm. Maar als u in de winkel enkel groene kiwi's vindt, dan zullen die het ongetwijfeld ook zeer goed doen!www.medicalfacts.nl