De kwaliteit van het zicht daalt naarmate men ouder wordt en sluipt er vaak langzaam in. Een regelmatige controle is noodzakelijk om ieders veiligheid te kunnen waarborgen maar ook de kwaliteit van het leven te kunnen behouden. Een slecht zicht is vaak de oorzaak van meerdere medische klachten die eenvoudig kunnen vermeden worden aan de hand van een juiste oogcorrectie. Uit cijfrs blijkt echter dat de helft van de Belgische bevolking tijdens de afgelopen 5 jaar haar ogen niet heeft laten controleren!

Waarom werd deze campagne in het leven geroepen?

80% van de informatie die ons brein bereikt, komt via de ogen. Dat maakt van het zicht een belangrijk zintuig! Uit de vorige edities van de Week van Het Zien is gebleken dat 12% van de mensen die gebruik hebben gemaakt van de aangeboden controle geen oogcorrectie hadden terwijl ze er één nodig hebben. 80% van de geteste mensen hebben het advies gekregen om hun ogen verder te laten testen of hun bestaande oogcorrectie aan te passen.

Welke opticiens en optometristen nemen deel?

Elke erkende opticien of optometrist is vrij om deel te nemen aan deze campagne.
Ongeveerd 500 opticiens en optometristen nemen deel aan deze Week van het Zien, wat neerkomt op 1 op de 3. Alle deelnemende opticiens en optometristen zijn terug te vinden op www.weekvanhetzien.be Met behulp van enkele eenvoudige tests wordt nagegaan of jouw zicht optimaal is. Indien de opticien bepaalde oogziekten of aandoeningen opmerkt die niet gekend zijn door de klant, dan zal hij de klant doorverwijzen naar een oogarts.
Deze service wordt kosteloos en zonder enige aankoopverplichting aangeboden.

De kwaliteit van het zicht daalt naarmate men ouder wordt en sluipt er vaak langzaam in. Een regelmatige controle is noodzakelijk om ieders veiligheid te kunnen waarborgen maar ook de kwaliteit van het leven te kunnen behouden. Een slecht zicht is vaak de oorzaak van meerdere medische klachten die eenvoudig kunnen vermeden worden aan de hand van een juiste oogcorrectie. Uit cijfrs blijkt echter dat de helft van de Belgische bevolking tijdens de afgelopen 5 jaar haar ogen niet heeft laten controleren! 80% van de informatie die ons brein bereikt, komt via de ogen. Dat maakt van het zicht een belangrijk zintuig! Uit de vorige edities van de Week van Het Zien is gebleken dat 12% van de mensen die gebruik hebben gemaakt van de aangeboden controle geen oogcorrectie hadden terwijl ze er één nodig hebben. 80% van de geteste mensen hebben het advies gekregen om hun ogen verder te laten testen of hun bestaande oogcorrectie aan te passen. Elke erkende opticien of optometrist is vrij om deel te nemen aan deze campagne.Ongeveerd 500 opticiens en optometristen nemen deel aan deze Week van het Zien, wat neerkomt op 1 op de 3. Alle deelnemende opticiens en optometristen zijn terug te vinden op www.weekvanhetzien.be Met behulp van enkele eenvoudige tests wordt nagegaan of jouw zicht optimaal is. Indien de opticien bepaalde oogziekten of aandoeningen opmerkt die niet gekend zijn door de klant, dan zal hij de klant doorverwijzen naar een oogarts.Deze service wordt kosteloos en zonder enige aankoopverplichting aangeboden.