Ook de hoeveelheid koffie die iemand kan drinken, is bepaald door de genen. De lever maakt eiwitten aan om de cafeïne uit koffie te verwerken. Deze eiwitten bepalen hoeveel koffie iemand kan drinken en verwerken.

Koffie lijkt ook beschermend te zijn tegen de ziekte van Parkinson. Het onderzoek toont aan dat de genen die betrokken zijn bij de verwerking van koffie ook te maken hebben met het ontstaan van deze ziekte. Nader onderzoek moet aantonen of koffie daadwerkelijk beschermt tegen deze ziekte.

Het onderzoek van de internationale groep onderzoekers werd in een toonaangevend medisch
tijdschrift gepubliceerd.

Ook de hoeveelheid koffie die iemand kan drinken, is bepaald door de genen. De lever maakt eiwitten aan om de cafeïne uit koffie te verwerken. Deze eiwitten bepalen hoeveel koffie iemand kan drinken en verwerken. Koffie lijkt ook beschermend te zijn tegen de ziekte van Parkinson. Het onderzoek toont aan dat de genen die betrokken zijn bij de verwerking van koffie ook te maken hebben met het ontstaan van deze ziekte. Nader onderzoek moet aantonen of koffie daadwerkelijk beschermt tegen deze ziekte.Het onderzoek van de internationale groep onderzoekers werd in een toonaangevend medisch tijdschrift gepubliceerd.