Amerikaanse wetenschappers van de Northwestern University stelden vast dat kinderen met oudere vaders of grootvaders blijkbaar "genetisch geprogrammeerd" zijn om langer te leven.

Oorzaak zou zijn de veranderde genetische samenstelling van het sperma bij een ouder wordende man. Die ontwikkelt een dna-code die een langer leven belooft, een kenmerk dat wordt doorgegeven aan de kinderen.

Deskundigen wisten al langer dat de levensduur gelinkt is aan de lengte van structuren aan het uiteinde van de chromosomen die ons dna huisvesten, de zogenaamde telomeren. Hoe ouder je wordt, hoe langer je telomeren.

De bevinding is nog wel in de voorwaardelijke wijs. Er is dus nog meer onderzoek nodig.

Amerikaanse wetenschappers van de Northwestern University stelden vast dat kinderen met oudere vaders of grootvaders blijkbaar "genetisch geprogrammeerd" zijn om langer te leven. Oorzaak zou zijn de veranderde genetische samenstelling van het sperma bij een ouder wordende man. Die ontwikkelt een dna-code die een langer leven belooft, een kenmerk dat wordt doorgegeven aan de kinderen. Deskundigen wisten al langer dat de levensduur gelinkt is aan de lengte van structuren aan het uiteinde van de chromosomen die ons dna huisvesten, de zogenaamde telomeren. Hoe ouder je wordt, hoe langer je telomeren. De bevinding is nog wel in de voorwaardelijke wijs. Er is dus nog meer onderzoek nodig.