De Kentia Palm is een makkelijke plant, die regelmatig een nieuw lichtgroen blad geeft. Dat geeft de woonkamer meteen een stijlvolle aanblik maar er is meer. De Kentiabladeren zuiveren de lucht in huis en zorgen voor de aanvoer van verse zuurstof. Dat heeft een positieve impact op het humeur.

Ook op de werkvloer is de Kentia Palm een plant om te omarmen. De plant haalt immers giftige stofjes uit de lucht en tempert zo indirect het stressniveau. In de Verenigde Staten heeft de plant de bijnaam Hollywood Palm omdat hij vaak opduikt in films. Veel extra aandacht vraag hij alvast niet. Sterker nog, de plant kan goed tegen droge lucht en heeft genoeg aan één keer per week water. Het is belangrijk dat overtollig water kan weglopen, om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. De Kentia Palm kan vanwege zijn 'roots', het palmenbos, ook prima gedijen in de schaduw. In Nederland is de plant om deze eigenschappen door het Bloembureau Holland alvast uitgeroepen tot woonplant van de maand.

De Kentia Palm is een makkelijke plant, die regelmatig een nieuw lichtgroen blad geeft. Dat geeft de woonkamer meteen een stijlvolle aanblik maar er is meer. De Kentiabladeren zuiveren de lucht in huis en zorgen voor de aanvoer van verse zuurstof. Dat heeft een positieve impact op het humeur.Ook op de werkvloer is de Kentia Palm een plant om te omarmen. De plant haalt immers giftige stofjes uit de lucht en tempert zo indirect het stressniveau. In de Verenigde Staten heeft de plant de bijnaam Hollywood Palm omdat hij vaak opduikt in films. Veel extra aandacht vraag hij alvast niet. Sterker nog, de plant kan goed tegen droge lucht en heeft genoeg aan één keer per week water. Het is belangrijk dat overtollig water kan weglopen, om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. De Kentia Palm kan vanwege zijn 'roots', het palmenbos, ook prima gedijen in de schaduw. In Nederland is de plant om deze eigenschappen door het Bloembureau Holland alvast uitgeroepen tot woonplant van de maand.