Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van suikerziekte. Het is een chronische aandoening waarbij het suikergehalte (glucose) in het bloed te hoog is omdat het lichaam dit niet meer naar behoren kan regelen. Als het glucosegehalte in het bloed langdurig te hoog is, veroorzaakt dat schade aan verschillende organen in het lichaam, en krijgen cellen niet de glucose die ze nodig hebben om goed te werken.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat er wereldwijd 347 miljoen mensen met diabetes kampen en voorspelt dat er de komende 10 jaar 50 % meer mensen aan de ziekte zullen sterven, waardoor ze tegen 2030 de zevende meest voorkomende doodsoorzaak ter wereld wordt.

Hoewel er steeds meer mensen een diagnose van diabetes type 2 krijgen, is het mogelijk om de ziekte te
voorkomen of te vertragen door een gezond gewicht te behouden, goed te eten en veel te bewegen. Volgens recent onderzoek, dat werd voorgesteld op de 2e wereldtop over de effecten van yoghurt op de gezondheid, kan het eten van yoghurt deel uitmaken van die gezonde keuzes.

In een recente Britse studie controleerden onderzoekers van Cambridge University 11 jaar lang de gezondheid van 4.000 mensen, in het kader van EPIC (European Prospective Investigation into Cancer). De voedselinname werd gevolgd aan de hand van een voedingsdagboek en er gebeurden regelmatige gezondheidsonderzoeken. Daaruit bleek dat wie regelmatig vetarme gefermenteerde zuivelproducten at (zoals yoghurt, kaas, zure room), 24 % minder kans had om diabetes type 2 te ontwikkelen, dan wie dat niet deed. Toen onderzoekers zich specifiek richtten op wie yoghurt at (bijna 90 % van alle vetarme gefermenteerde zuivelproducten), bleek dat wie ongeveer 4,5 standaard potjes per week at, 28 % minder risico liep om diabetes type 2 te ontwikkelen.

Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van suikerziekte. Het is een chronische aandoening waarbij het suikergehalte (glucose) in het bloed te hoog is omdat het lichaam dit niet meer naar behoren kan regelen. Als het glucosegehalte in het bloed langdurig te hoog is, veroorzaakt dat schade aan verschillende organen in het lichaam, en krijgen cellen niet de glucose die ze nodig hebben om goed te werken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat er wereldwijd 347 miljoen mensen met diabetes kampen en voorspelt dat er de komende 10 jaar 50 % meer mensen aan de ziekte zullen sterven, waardoor ze tegen 2030 de zevende meest voorkomende doodsoorzaak ter wereld wordt. Hoewel er steeds meer mensen een diagnose van diabetes type 2 krijgen, is het mogelijk om de ziekte tevoorkomen of te vertragen door een gezond gewicht te behouden, goed te eten en veel te bewegen. Volgens recent onderzoek, dat werd voorgesteld op de 2e wereldtop over de effecten van yoghurt op de gezondheid, kan het eten van yoghurt deel uitmaken van die gezonde keuzes.In een recente Britse studie controleerden onderzoekers van Cambridge University 11 jaar lang de gezondheid van 4.000 mensen, in het kader van EPIC (European Prospective Investigation into Cancer). De voedselinname werd gevolgd aan de hand van een voedingsdagboek en er gebeurden regelmatige gezondheidsonderzoeken. Daaruit bleek dat wie regelmatig vetarme gefermenteerde zuivelproducten at (zoals yoghurt, kaas, zure room), 24 % minder kans had om diabetes type 2 te ontwikkelen, dan wie dat niet deed. Toen onderzoekers zich specifiek richtten op wie yoghurt at (bijna 90 % van alle vetarme gefermenteerde zuivelproducten), bleek dat wie ongeveer 4,5 standaard potjes per week at, 28 % minder risico liep om diabetes type 2 te ontwikkelen.