Voor de gemiddelde Belg zit een goede gezondheid voornamelijk tussen de oren. Om op dagelijkse basis goed te kunnen functioneren vinden de Belgen in eerste instantie een goed humeur belangrijk (82,2%) . Daarnaast speelt ook de weegschaal een cruciale rol: 70,4% van de Belgen geeft aan dat gewicht een belangrijke rol speelt in hun dagelijkse welbevinden. Verrassend is misschien dat de werking van de darm voor 56,5% van de Belgen bepalend is voor hun dagelijkse functioneren. De darm speelt voornamelijk een belangrijkere rol bij de leeftijdscategorie 35 - 54 jaar (54,7%) en de 55 plussers (70,0%) en dan vooral bij vrouwen (60,5%)

2 op 3 Belgen kampt met darmklachten

Twee op 3 Belgen heeft wel eens last heeft van darmklachten en 1 op 4 Belgen geeft ook aan meer darmproblemen te hebben dan 10 jaar geleden. Dat is vooral het geval bij vrouwen en jongeren. Dit kan wellicht verklaard worden door de toenemende stress in onze maatschappij en de verandering van ons eetpatroon.

Aanpak bij darmklachten

Bij darmklachten stappen de Belgen in eerste instantie naar hun arts (64,7%) of proberen ze hun voedingspatroon aan te passen (36,9%).
42% van de Belgen geeft aan bewust bezig te zijn met het ondersteunen van zijn/haar darmflora. Maar liefst 1 op 5 Belgen neemt zelf bewust producten, vitaminen en/of geneesmiddelen om hun darmflora te ondersteunen. Hier gaat het voornamelijk om vrouwen (22,1%) en 55 plussers (27,3%).
Twee derde van de Belgen vertelt reeds gehoord te hebben van probiotica. 41,7% van de Belgen geeft aan te weten dat probiotica levende bacteriën zijn, 36,5% denkt dat het levende bacteriën zijn zoals men die kan vinden in klassieke yoghurt en 1 op 5 geeft aan dat ze geen idee hebben wat het juist is.
Deze cijfers komen uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Ivox uitvoerde in opdracht van Yakult bij 1000 Belgen.

Voor de gemiddelde Belg zit een goede gezondheid voornamelijk tussen de oren. Om op dagelijkse basis goed te kunnen functioneren vinden de Belgen in eerste instantie een goed humeur belangrijk (82,2%) . Daarnaast speelt ook de weegschaal een cruciale rol: 70,4% van de Belgen geeft aan dat gewicht een belangrijke rol speelt in hun dagelijkse welbevinden. Verrassend is misschien dat de werking van de darm voor 56,5% van de Belgen bepalend is voor hun dagelijkse functioneren. De darm speelt voornamelijk een belangrijkere rol bij de leeftijdscategorie 35 - 54 jaar (54,7%) en de 55 plussers (70,0%) en dan vooral bij vrouwen (60,5%) Twee op 3 Belgen heeft wel eens last heeft van darmklachten en 1 op 4 Belgen geeft ook aan meer darmproblemen te hebben dan 10 jaar geleden. Dat is vooral het geval bij vrouwen en jongeren. Dit kan wellicht verklaard worden door de toenemende stress in onze maatschappij en de verandering van ons eetpatroon. Bij darmklachten stappen de Belgen in eerste instantie naar hun arts (64,7%) of proberen ze hun voedingspatroon aan te passen (36,9%).42% van de Belgen geeft aan bewust bezig te zijn met het ondersteunen van zijn/haar darmflora. Maar liefst 1 op 5 Belgen neemt zelf bewust producten, vitaminen en/of geneesmiddelen om hun darmflora te ondersteunen. Hier gaat het voornamelijk om vrouwen (22,1%) en 55 plussers (27,3%).Twee derde van de Belgen vertelt reeds gehoord te hebben van probiotica. 41,7% van de Belgen geeft aan te weten dat probiotica levende bacteriën zijn, 36,5% denkt dat het levende bacteriën zijn zoals men die kan vinden in klassieke yoghurt en 1 op 5 geeft aan dat ze geen idee hebben wat het juist is.Deze cijfers komen uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Ivox uitvoerde in opdracht van Yakult bij 1000 Belgen.