De Hoge Gezondheidsraad (HGR) blijft de Belgische bevolking in zijn voedingsaanbevelingen aanraden haar zoutconsumptie te minderen.

Het onderzoek van de K.U.Leuven volgde acht jaar lang een groep van 3.681 Vlamingen door middel van urinestaalanalyses. Professor Jan Staessen toonde aan dat mensen die het minst zout innemen, meer kans maken op hartproblemen dan wie het zoutvat royaal hanteert.

"De HGR ziet geen reden om naar aanleiding van deze studie zijn voedingsaanbevelingen voor België aan te passen of om de acties te herzien die momenteel ondernomen worden om het zoutverbruik van de Belgische bevolking te verminderen", zo meldt de instantie. De HGR wijst er wel op dat het vooral voor oudere mensen en mensen met overgewicht belangrijk is zoutinname te minderen.

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) blijft de Belgische bevolking in zijn voedingsaanbevelingen aanraden haar zoutconsumptie te minderen. Het onderzoek van de K.U.Leuven volgde acht jaar lang een groep van 3.681 Vlamingen door middel van urinestaalanalyses. Professor Jan Staessen toonde aan dat mensen die het minst zout innemen, meer kans maken op hartproblemen dan wie het zoutvat royaal hanteert."De HGR ziet geen reden om naar aanleiding van deze studie zijn voedingsaanbevelingen voor België aan te passen of om de acties te herzien die momenteel ondernomen worden om het zoutverbruik van de Belgische bevolking te verminderen", zo meldt de instantie. De HGR wijst er wel op dat het vooral voor oudere mensen en mensen met overgewicht belangrijk is zoutinname te minderen.