Voor de studie werden de gegevens van 1.291 Amerikanen en Nederlanders geanalyseerd, om na te gaan of een vitamine D-tekort in verband gebracht kan worden met een verhoogd risico op dementie of andere soorten cognitieve achteruitgang. Bij geen van de deelnemers was er bij de aanvang van de studie sprake van dementie of andere cognitieve achteruitgang.

Uit de resultaten bleek dat er een significant verschil was op vlak van visuele achteruitgang tussen de deelnemers met matige tot zeer ernstige vitamine D-tekorten en deelnemers met normale vitamine D waarden. De wetenschappers suggereren dat verder onderzoek nodig is naar andere subcategorieën van mentale achteruitgang om na te gaan wat daar het effect van vitamine D zou kunnen zijn.

Ref.: "Vitamin D and Memory Decline: Two Population-Based Prospective Studies"

Voor de studie werden de gegevens van 1.291 Amerikanen en Nederlanders geanalyseerd, om na te gaan of een vitamine D-tekort in verband gebracht kan worden met een verhoogd risico op dementie of andere soorten cognitieve achteruitgang. Bij geen van de deelnemers was er bij de aanvang van de studie sprake van dementie of andere cognitieve achteruitgang. Uit de resultaten bleek dat er een significant verschil was op vlak van visuele achteruitgang tussen de deelnemers met matige tot zeer ernstige vitamine D-tekorten en deelnemers met normale vitamine D waarden. De wetenschappers suggereren dat verder onderzoek nodig is naar andere subcategorieën van mentale achteruitgang om na te gaan wat daar het effect van vitamine D zou kunnen zijn. Ref.: "Vitamin D and Memory Decline: Two Population-Based Prospective Studies"