Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Europa. Ook in België blijft het aantal zorgwekkend toenemen, met 22.000 nieuwe gevallen per jaar, klinkt het. Bij vroegtijdige diagnose kan huidkanker succesvol behandeld worden.

Uit een onderzoek bij 13.561 Europeanen uit 17 landen blijkt dat 40 procent van de Europeanen zijn huid niet beschermt buiten de vakantieperiode. Bijvoorbeeld bij een terrasje in het voorjaar of een wandeling in de herfst. Bij de Belgen gaat het om 48 procent. Amper 6 procent denkt het hele jaar, los van het weer en de seizoenen, aan een fatsoenlijke bescherming. Exact 46 procent van de Belgen beschermt zich enkel op warme en zonnige dagen, 14 procent denkt nooit aan zonbescherming. Wel brengt 95 procent van de Belgen altijd of toch vaak zonbescherming aan bij hun zoon of dochter.

Voor zijn jaarlijkse campagne richt Euromelanoma zich op wie veel tijd buiten doorbrengt, onder de slogan "De zon schijnt overal, niet alleen op het strand". "Zelfs bij koud weer kan uv-straling schade toebrengen aan je huid", zegt dermatoloog Thomas Maselis in een persbericht. "Als iedereen zich zou beschermen zoals hij op het strand doet, dan zouden we jaarlijks veel minder gevallen van huidkanker zien."

Meer informatie op www.euromelanoma.org.

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Europa. Ook in België blijft het aantal zorgwekkend toenemen, met 22.000 nieuwe gevallen per jaar, klinkt het. Bij vroegtijdige diagnose kan huidkanker succesvol behandeld worden. Uit een onderzoek bij 13.561 Europeanen uit 17 landen blijkt dat 40 procent van de Europeanen zijn huid niet beschermt buiten de vakantieperiode. Bijvoorbeeld bij een terrasje in het voorjaar of een wandeling in de herfst. Bij de Belgen gaat het om 48 procent. Amper 6 procent denkt het hele jaar, los van het weer en de seizoenen, aan een fatsoenlijke bescherming. Exact 46 procent van de Belgen beschermt zich enkel op warme en zonnige dagen, 14 procent denkt nooit aan zonbescherming. Wel brengt 95 procent van de Belgen altijd of toch vaak zonbescherming aan bij hun zoon of dochter. Voor zijn jaarlijkse campagne richt Euromelanoma zich op wie veel tijd buiten doorbrengt, onder de slogan "De zon schijnt overal, niet alleen op het strand". "Zelfs bij koud weer kan uv-straling schade toebrengen aan je huid", zegt dermatoloog Thomas Maselis in een persbericht. "Als iedereen zich zou beschermen zoals hij op het strand doet, dan zouden we jaarlijks veel minder gevallen van huidkanker zien." Meer informatie op www.euromelanoma.org.