Vorige week maakte het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) bekend dat we de epidemische drempel voor griep hadden overschreden toen tussen 12 en 18 januari 246 op 100.000 mensen hun huisarts hebben geconsulteerd met een "griepaal syndroom".

Tussen 19 en 25 januari is dat aantal consultaties zelfs verdubbeld tot ongeveer 540 mensen per 100.000. In vergelijking met vorige week is de leeftijdsgroep vijfenzestigplussers nu ook getroffen.

Dr. Viviane Van Casteren van het WIV ziet de griepepidemie de komende week nog toenemen. "Het is momenteel onmogelijk om het tijdstip en de hoogte van de piek te voorspellen. Dit zal pas later duidelijk worden wanneer een daling van de griepactiviteit wordt vastgesteld."

Vorige week maakte het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) bekend dat we de epidemische drempel voor griep hadden overschreden toen tussen 12 en 18 januari 246 op 100.000 mensen hun huisarts hebben geconsulteerd met een "griepaal syndroom". Tussen 19 en 25 januari is dat aantal consultaties zelfs verdubbeld tot ongeveer 540 mensen per 100.000. In vergelijking met vorige week is de leeftijdsgroep vijfenzestigplussers nu ook getroffen. Dr. Viviane Van Casteren van het WIV ziet de griepepidemie de komende week nog toenemen. "Het is momenteel onmogelijk om het tijdstip en de hoogte van de piek te voorspellen. Dit zal pas later duidelijk worden wanneer een daling van de griepactiviteit wordt vastgesteld."