Het aantal mensen dat naar de huisarts trok met griepsymptomen, daalde tot 559 personen per 100.000 inwoners. Vorige week was de griepactiviteit gestabiliseerd, na negen weken van stijging.

Het WIV benadrukt dat het nog te vroeg is om met zekerheid te kunnen zeggen dat de piek van de epidemie (747 consultaties per 100.000 inwoners in de week van 29 februari tot 6 maart ) achter de rug is. "We moeten nu wachten totdat er een duurzame daling van de griepactiviteit wordt vastgesteld", luidt het.

Vijfenzestig procent van de respiratoire stalen die vorige week op het WIV werden geanalyseerd, was positief voor het griepvirus. Bij de positieve stalen waren 66 procent van het type A en 33 procent van het type B.

Het aantal mensen dat naar de huisarts trok met griepsymptomen, daalde tot 559 personen per 100.000 inwoners. Vorige week was de griepactiviteit gestabiliseerd, na negen weken van stijging. Het WIV benadrukt dat het nog te vroeg is om met zekerheid te kunnen zeggen dat de piek van de epidemie (747 consultaties per 100.000 inwoners in de week van 29 februari tot 6 maart ) achter de rug is. "We moeten nu wachten totdat er een duurzame daling van de griepactiviteit wordt vastgesteld", luidt het. Vijfenzestig procent van de respiratoire stalen die vorige week op het WIV werden geanalyseerd, was positief voor het griepvirus. Bij de positieve stalen waren 66 procent van het type A en 33 procent van het type B.