Bij lactose-intolerantie is er in de darmen weinig of geen lactase. Lactase is een enzym dat nodig is voor het afbreken van lactose, ofwel melksuiker. Heb je een lactoseintolerantie? Dan krijg je, als je producten eet die lactose bevatten, last van buikpijn, zwelling, winderigheid en soms ook diarree.

Lactose-intolerantie is iets anders dan een melkallergie. Bij een melkallergie reageert het immuunsysteem op het melkeiwit, dat is bij een lactose-intolerantie niet het geval. Daarbij is het de lactose en niet het eiwit dat de klachten veroorzaakt.

In dit boekje vind je 12 gezonde recepten die je probleemloos kan eten. Download het boekje door op het pdf-logo te klikken.

Lees ook: Wat is lactose-intolerantie?

lekkerlactosevrij.pdf

Bij lactose-intolerantie is er in de darmen weinig of geen lactase. Lactase is een enzym dat nodig is voor het afbreken van lactose, ofwel melksuiker. Heb je een lactoseintolerantie? Dan krijg je, als je producten eet die lactose bevatten, last van buikpijn, zwelling, winderigheid en soms ook diarree.Lactose-intolerantie is iets anders dan een melkallergie. Bij een melkallergie reageert het immuunsysteem op het melkeiwit, dat is bij een lactose-intolerantie niet het geval. Daarbij is het de lactose en niet het eiwit dat de klachten veroorzaakt.In dit boekje vind je 12 gezonde recepten die je probleemloos kan eten. Download het boekje door op het pdf-logo te klikken.Lees ook: Wat is lactose-intolerantie?