Zwitserse wetenschappers hebben een stofje ontdekt in de granaatappel. Dat wordt bij het verteringsproces omgezet in een antioxidant, urolitine A. Daarvan is bekend dat dit de spiercellen beschermt tegen veroudering en aftakeling. Het resultaat daarvan is dat de spieren beter behouden blijven.

Dat effect is tot nu toe alleen vastgesteld bij dierenonderzoeken, op ratten, muizen en wormen. Het is dus nog niet zeker of de granaatappelmolecule ook dezelfde gunstige resultaten heeft op de menselijke spiercellen. De granaatappelmolecule is ook maar een soort voorloper van de antioxidant en het hangt ook van het verteringsproces af hoeveel we van die gunstige urolitine A uiteindelijk aanmaken. De onderzoekers zoeken tegelijk naar andere manieren om het aandeel aan urolitine A in ons lichaam te verhogen. Intussen kan het natuurlijk geen kwaad om wat extra granaatappel aan je gerechten toe te voegen. (KVH)

Zwitserse wetenschappers hebben een stofje ontdekt in de granaatappel. Dat wordt bij het verteringsproces omgezet in een antioxidant, urolitine A. Daarvan is bekend dat dit de spiercellen beschermt tegen veroudering en aftakeling. Het resultaat daarvan is dat de spieren beter behouden blijven. Dat effect is tot nu toe alleen vastgesteld bij dierenonderzoeken, op ratten, muizen en wormen. Het is dus nog niet zeker of de granaatappelmolecule ook dezelfde gunstige resultaten heeft op de menselijke spiercellen. De granaatappelmolecule is ook maar een soort voorloper van de antioxidant en het hangt ook van het verteringsproces af hoeveel we van die gunstige urolitine A uiteindelijk aanmaken. De onderzoekers zoeken tegelijk naar andere manieren om het aandeel aan urolitine A in ons lichaam te verhogen. Intussen kan het natuurlijk geen kwaad om wat extra granaatappel aan je gerechten toe te voegen. (KVH)