Google-medewerkers Brian Otis en Babak Parviz schrijven over hun uitvinding en het eerste prototype op het weblog van Google. Volgens de ontwerpers zijn er 'meerdere klinische onderzoeken' gedaan voor het vervolmaken van het prototype van de contactlens. De sensoren op de contactlens zijn zo klein dat ze eruitzien als kleine glitters. Elke seconde voert de lens een glucosemeting uit. Google werkt nog aan een soort miniledlampjes die oplichten bij afwijkende glucosewaarden. Maar zover is het nog lang niet, want er moet nog veel gebeuren voor er ook een consumentenproduct voor diabetici wordt gelanceerd, tempert Google zelf de verwachtingen.

Volgens het internetbedrijf zijn er contacten met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) over het mogelijk op de markt brengen van de slimme. Het bedrijf gaat niet zelf de medische hulpmiddelenmarkt op, maar is op zoek naar een partner. Deze partner zal ook de apps gaan maken waarmee de metingen op de smartphone van de diabeet terechtkomen en op het scherm van de dokter. Wordt beslist nog vervolgd.

Google-medewerkers Brian Otis en Babak Parviz schrijven over hun uitvinding en het eerste prototype op het weblog van Google. Volgens de ontwerpers zijn er 'meerdere klinische onderzoeken' gedaan voor het vervolmaken van het prototype van de contactlens. De sensoren op de contactlens zijn zo klein dat ze eruitzien als kleine glitters. Elke seconde voert de lens een glucosemeting uit. Google werkt nog aan een soort miniledlampjes die oplichten bij afwijkende glucosewaarden. Maar zover is het nog lang niet, want er moet nog veel gebeuren voor er ook een consumentenproduct voor diabetici wordt gelanceerd, tempert Google zelf de verwachtingen.Volgens het internetbedrijf zijn er contacten met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) over het mogelijk op de markt brengen van de slimme. Het bedrijf gaat niet zelf de medische hulpmiddelenmarkt op, maar is op zoek naar een partner. Deze partner zal ook de apps gaan maken waarmee de metingen op de smartphone van de diabeet terechtkomen en op het scherm van de dokter. Wordt beslist nog vervolgd.