Gestyled volgens je persoonlijkheid

Gestyled volgens je persoonlijkheid

"Ik heb het er zelf best moeilijk mee dat heel weinig vrouwen beantwoorden aan het - al dan niet gefotoshopte - schoonheidsideaal dat reclame en magazines voorschrijven en daarom gaan denken dat ze er niet meer bij horen en dat het echt niet meer de moeite loont om zich mooi op te maken en leuk te kleden. Het opgelegde modebeeld geeft hen steeds minder zelfvertrouwen. Ik merkte alsmaar vaker dat er rondom mij heel wat vrouwen zijn die daarmee worstelen", steekt Peggy Timmermans (foto rechts), free-lance make-upartist van wal. "Wanneer je leest over rijpere vrouwen dan wordt alles veel te veel toegespitst op klachten: opvliegers, dunner wordend haar, rimpels enz. Men stimuleert een negatief zelfbeeld. Toch beleef ik er minstens even veel, misschien zelfs meer plezier aan om deze vrouwen op te maken. Ik geef ook work-shops en dan merk je hoe onzeker veel vrouwen zijn, maar ook dat een eenvoudig compliment een vrouw kan doen stralen! En iedereen verdient wel een compliment. De één heeft erg mooie ogen, de ander een fraaie gelaatslijn, de volgende een knap figuur,... En dan heb ik het nog niet over hun persoonlijkheid...Ik besloot dat ik dat ook moest bewijzen en daarom heb ik 6 vrouwen zoals jij en ik een make-over gegeven: we hebben kleding, make-up en kapsel aangepast aan hun persoonlijkheid. Daartoe heb ik hen eerst een vragenlijst voorgelegd om te achterhalen hoe ze denken dat ze overkomen, hoe ze willen overkomen, hoe hun familie en vrienden hen zien. Samen met een kapster en een styliste heb ik hen dan een aantal voorstellen gedaan. Alles gebeurde in overleg, niets werd hen opgedrongen. Net zoals tijdens mijn workshops gaf ik uitleg waarom iets wel of niet bij hen past en waarom ik iets doe. En naarmate de sessie vordert, begint elke vrouw te stralen. Dat is zo mooi!", besluit Peggy.6 vrouwen, 6 make-overs

Katelijne Crommen: 44 jaar, communicatie trainer, yoga docente

Katelijne wordt door haar vrienden omschreven als een vlotte en elegante dame met een mooie présence. Schoonheid betekent voor haar niet alleen zichzelf verzorgen, ook een gezond leven leiden hoort hierbij. Gezond eten, voldoende beweging, en je goed verzorgen, zo is alles in balans.

Zij zet haar persoonlijkheid graag 'in de verf' door het gebruik van make-up, ze accentueert haar lippen graag met een felle lipstick maar ook haar ogen laat ze graag spreken om zo als een sterke vrouw over te komen.

Tip van make-up artist Peggy: Laat je prachtige mond spreken met een diepe kleur en maak zo een statement . Contrasteer dit met een oogmake-up in zachte kleuren, zo blijf je toegankelijk. Schaduw de oogschaduw iets hoger uit voor een wakkere en open blik. Vergeet je mooie wenkbrauwen niet!

Jang Liem, 70 jaar, zakenvrouw

Jang word omschreven als een casual chic en sportieve dame. Op haar 70 staat zij nog steeds aan het roer van haar eigen bedrijf. Zij wil haar sterke persoonlijkheid en doorzettingsvermogen door middel van make-up tot zijn recht laten komen, en gebruikt hier voor veel zwart en hevige tinten.

Tip van make-up artist Peggy: Houd je mooie huid fris en gebruik een BB cream of getinte dagcrème in plaats van een te dekkende foundation. Als Aziatische mag je een zwart oogpotlood en/of mascara gebruiken, voor je oogschaduw kan je beter in zachtere kleuren werken, zoals taupe of bruintinten om zakelijk maar niet te hardvochtig over te komen. Zet de buitenhoeken van je ogen iets sterker aan.

Karine Cabezon, 53 jaar, sales manager

Karine is een vrolijke en spontane dame die casual smart gekleed door het leven gaat. Volgens haar heeft schoonheid vooral met uitstraling te maken, mensen met charisma en passie daar houdt ze van, ook al beantwoorden ze niet aan het klassieke schoonheidsideaal. Ze verzorgt haar huid met natuurlijke schoonheidsproducten en make-up maakt deel uit van haar dagelijkse routine. Overdag gaat ze voor de natural look, voor een avondje uit mag het uitgesprokener.

Tip van make-up artist Peggy: Karine is een van de gelukkigen die met make-up vele kanten uit kunnen. Ik koos voor warme tinten op de ogen en de lippen en een vrij naturelle stralende huid. Zo komt haar warme persoonlijkheid nog meer naar voren!

Kristel Keersmaekers, 47 jaar, bediende

Deze spontane, extraverte dame stapt verzorgd en casual chic gekleed door het leven. Zij vind haarzelf verzorgen een vorm van basis respect naar haarzelf toe en de buitenwereld. Make-up is belangrijk maar mag er niet over zijn, zij blijft niet in een routine hangen en probeert regelmatig een ander product uit maar blijft wel binnen bepaalde kleuren.

Tip van make-up artist Peggy: Kristel staat prachtig met een zachte ooglook, die toch aanwezig is in combinatie met een frisse lipstick, zo komt haar sprankelende persoonlijkheid nog meer naar voren. De felle kleuren van de kleding laten haar gezicht nog meer spreken.

Jenny Hallet, 70 jaar, gepensioneerde boetiekeigenaresse

Jenny is volgens haar vriendinnen een vriendelijke, sociale en mooi verzorgde vrouw. Volgens haar betekent schoonheid haar goed voelen in haar vel, ongeacht wat het modebeeld voorschrijft en voor Jenny hoort daar ook het gebruik van make-up bij. Toch heeft ze haar routine aangepast en volgt ze geen make-up trends meer maar houdt ze van een naturelle en vlotte stijl, zowel qua haar als make-up.

Tip van make-up artist Peggy: Jenny is een modebewuste hippe dame en kan gerust make-up dragen. Kies voor zachte kleuren in taupe of bruintinten op de ogen en een naturelle lipstick in een niet al te donkere tint. Laat je teint leven door het gebruik van een zachte perzikkleurige blush.

Ingrid Vandebriel, 49 jaar, bankbediende

Ingrid's dochter vertelde me dat haar mama als een zachte, gestructureerde en sportieve vrouw omschreven wordt. Iemands uitstraling is volgens Ingrid belangrijker dan looks, make-up kan een persoon uiterlijk mooier maken maar je kan hier best niet in overdrijven , om niet het omgekeerde effect te hebben. Zij gebruikt make-up om er niet alleen beter uit te zien, maar ook om haar beter te voelen. Ook is make-up handig om tekenen van vermoeidheid te verbergen.

Tip van make-up artist Peggy: Ingrid heeft prachtige diepblauwe ogen die ik aanzette met bruintinten met een oranje ondertoon om zo haar natuurlijke oogkleur nog meer te benadrukken. Ook al is het resultaat sterker dan waar Ingrid normaal voor kiest, ze kan dit gerust hebben. Een koraalkleurige lipstick past hier perfect bij!

Fotograaf: Gert Huygaerts www.gerthuygaerts.comMake-up: Peggy Timmermans www.peggytimmermans.beKapsels: Epic Hair TurnhoutKleding: Two Store Mol www.twostore.be en Bing & Ella Turnhout www.bingenella.beIn samenwerking met Clinique Make-up www.clinique.be en Weleda Skincare www.weleda.be

Make-up tips van Peggy

Gebruik een primer om de houdbaarheid te verlengen en fijne lijntjes op te vullenOpteer voor een BB-crème of getinte dagcrème in plaats van een dekkende foundation, je huid zal er veel frisser en stralender uitzien!Verdoezel kleine oneffenheden met een concealer en gebruik voor de tere zone onder je ogen een concealer die een lichte textuur heeft. Indien je last hebt van verkleuringen onder de ogen kies dan voor een zalmroze kleur.Poeder is niet altijd noodzakelijk! Vermijd droge zones en poeder enkel af indien he last hebt van een gecombineerde/vette huid.Vergeet je wenkbrauwen niet! Teken ze zachtjes bij en je zal zien dat je ogen optisch gelift worden! Gebruik een matte highlighter net onder de wenkbrauwen.Voor je oogmake-up gebruik je best geen felle kleuren of veel glans, dit accentueert de lijntjes alleen maar. Je kan beter rustige kleuren, zoals aardetinten en taupe, gebruiken. Gebruik een oogschaduwbasis, hierdoor blijft de oogschaduw beter zitten en ziet de kleur er mooier uit. Een primer voor de ogen is onmisbaar voor de rijpere huid.Met een donkerbruin of pruimkleurig oogpotlood trek je een lijntje net boven de wimperrand, dit maakt een enorm verschil en zal je ogen optisch groter laten lijken. Aan de onderkant van je ogen werk je het best zacht, zet de buitenste hoeken aan met wat oogschaduw en vervaag deze naar het midden toe.Blush is onmisbaar voor dames met veel levenservaring! Het frist het eventuele grauwe gelaat op, geeft een gezonde uitstraling en maakt jonger! Kies voor een cream blush, deze kan je makkelijk blenden en voorkomt het extra opvallen van eventuele donshaartjes. Breng de blush in een liftende vorm aan. Kies voor frisse, zelfs iets fellere kleuren en vermijd nude en paarsachtige tinten.Om rimpeltjes minder op te laten vallen en de lippen voller te laten lijken kan je wat betreft lipstick het beste kiezen voor een zachte kleur met een beetje glans, een hydraterende lipstick of balm is must. .Bij smalle lippen heeft kan je beter geen donkere en matte kleuren gebruiken: hierdoor lijken ze nog kleiner.

Voor meer informatie of workshops: www.peggytimmermans.be

Katelijne Crommen: 44 jaar, communicatie trainer, yoga docente

Jang Liem, 70 jaar, zakenvrouw

Karine Cabezon, 53 jaar, sales manager

Kristel Keersmaekers, 47 jaar, bediende

Jenny Hallet, 70 jaar, gepensioneerde boetiek eigenaresse

Ingrid Vandebriel, 49 jaar, bankbediende