Gember wordt al haast 4.000 jaar gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De wortel bezit immers tal van heilzame eigenschappen. Zo werkt gember ontstekingsremmend en heeft het antibacteriële eigenschappen. Gember is ook een natuurlijke bloedverdunner, werkt ontgigtend en pijnstillend, is rijk aan antioxidanten, verlaagt de cholesterol,... Maar wist u dat het ook een prima middel is tegen reisziekte?

Veilig, natuurlijk middel

De voorbije vijftien jaar zijn er een honderdtal klinische studies gewijd aan gember. Die bevestigen de efficiëntie en veiligheid van deze geneeskrachtige plant bij misselijkheid en braken, zowel tijdens de zwangerschap, als na chemotherapie of een operatie. Bovendien kan gember preventief en bij de behandeling van misselijkheid door een slechte spijsvertering of reisziekte gebruikt worden.
Voor misselijkheid door reisziekte heeft een onderzoek bij 1.475 deelnemers aangetoond dat gember zelfs doeltreffender is dan soortgelijke behandelingen uit de klassieke geneeskunde, bijv. met domperidon-cinnarizine, dimenhydrinaat en meclozine. Bij dit onderzoek werkte gember verlichtend bij acht van de tien personen.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) is gember doeltreffend en zonder gevaar voor wie dan ook, ook voor zwangere vrouwen. Gember veroorzaakt geen ongewenst effect en kan daarom vanaf het begin van de zwangerschap ingenomen worden om misselijkheid te bestrijden.

In de apotheek

Gember wordt gebruikt onder diverse vormen, rauw verwerkt in tal van gerechten, als tisane bij bv. keelpijn, als etherische olie voor uitwendig gebruik bij spierpijn,... Ter behandeling en preventie van misselijkheid en reisziekte doet u er goed aan uw apotheker om een product te vragen met gestandaardiseerd droog gemberextract, het werkzame bestanddeel van gember. Op die manier kan het werkzame bestanddeel nauwkeurig gedoseerd worden.
Let op: omwille van de bloedverdunnende werking van gember, moet het uit voorzorg vermeden worden door mensen die bloedverdunners gebruiken.

Gember wordt al haast 4.000 jaar gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De wortel bezit immers tal van heilzame eigenschappen. Zo werkt gember ontstekingsremmend en heeft het antibacteriële eigenschappen. Gember is ook een natuurlijke bloedverdunner, werkt ontgigtend en pijnstillend, is rijk aan antioxidanten, verlaagt de cholesterol,... Maar wist u dat het ook een prima middel is tegen reisziekte?De voorbije vijftien jaar zijn er een honderdtal klinische studies gewijd aan gember. Die bevestigen de efficiëntie en veiligheid van deze geneeskrachtige plant bij misselijkheid en braken, zowel tijdens de zwangerschap, als na chemotherapie of een operatie. Bovendien kan gember preventief en bij de behandeling van misselijkheid door een slechte spijsvertering of reisziekte gebruikt worden.Voor misselijkheid door reisziekte heeft een onderzoek bij 1.475 deelnemers aangetoond dat gember zelfs doeltreffender is dan soortgelijke behandelingen uit de klassieke geneeskunde, bijv. met domperidon-cinnarizine, dimenhydrinaat en meclozine. Bij dit onderzoek werkte gember verlichtend bij acht van de tien personen.Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) is gember doeltreffend en zonder gevaar voor wie dan ook, ook voor zwangere vrouwen. Gember veroorzaakt geen ongewenst effect en kan daarom vanaf het begin van de zwangerschap ingenomen worden om misselijkheid te bestrijden.Gember wordt gebruikt onder diverse vormen, rauw verwerkt in tal van gerechten, als tisane bij bv. keelpijn, als etherische olie voor uitwendig gebruik bij spierpijn,... Ter behandeling en preventie van misselijkheid en reisziekte doet u er goed aan uw apotheker om een product te vragen met gestandaardiseerd droog gemberextract, het werkzame bestanddeel van gember. Op die manier kan het werkzame bestanddeel nauwkeurig gedoseerd worden.Let op: omwille van de bloedverdunnende werking van gember, moet het uit voorzorg vermeden worden door mensen die bloedverdunners gebruiken.