Vanaf dit schooljaar moet afwezigheid in de week voor of na een schoolvakantie verplicht gewettigd worden via een ziektebriefje van de dokter. De maatregel moet het zogenaamde luxeverzuim aanpakken, waarbij ouders met kinderen reeds enkele dagen voor de eigenlijke vakantieperiode afreizen naar hun vakantiebestemming.

In het vooruitzicht van de herfst­vakantie die over twee weken be­gint, roept Domus Medica, de grootste huisartsenvereniging van Vlaanderen, zijn dokters op om "rechtvaardig streng" te zijn bij het afleveren van die doktersattesten. "Als we één keer een vuist maken, is het fenomeen van luxeverzuim snel de wereld uit", hoopt voorzitter Maaike Van Overloop. De artsenvereniging vindt dat huisartsen hier een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben.

Vanaf dit schooljaar moet afwezigheid in de week voor of na een schoolvakantie verplicht gewettigd worden via een ziektebriefje van de dokter. De maatregel moet het zogenaamde luxeverzuim aanpakken, waarbij ouders met kinderen reeds enkele dagen voor de eigenlijke vakantieperiode afreizen naar hun vakantiebestemming.In het vooruitzicht van de herfst­vakantie die over twee weken be­gint, roept Domus Medica, de grootste huisartsenvereniging van Vlaanderen, zijn dokters op om "rechtvaardig streng" te zijn bij het afleveren van die doktersattesten. "Als we één keer een vuist maken, is het fenomeen van luxeverzuim snel de wereld uit", hoopt voorzitter Maaike Van Overloop. De artsenvereniging vindt dat huisartsen hier een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben.