Sinds september komen de oudsten en meest kwetsbaren van de Franse samenleving in aanmerking voor een boosterprik, op voorwaarde dat ze meer dan zes maanden geleden gevaccineerd zijn. "Vandaag moeten we versnellen", zei president Macron. "Meer dan 80 procent van de mensen op de afdelingen intensieve zorg zijn ouder dan 50 jaar, daarom zal voor onze landgenoten van 50 tot 64 jaar oud een herhalingscampagne gelanceerd worden vanaf het begin van de maand december", zei hij nog.

De Franse gezondheidsautoriteiten gaven nog geen toestemming voor die uitbreiding, maar volgens president Macron werd de kwestie wel al aan hen voorgelegd.

Sinds september komen de oudsten en meest kwetsbaren van de Franse samenleving in aanmerking voor een boosterprik, op voorwaarde dat ze meer dan zes maanden geleden gevaccineerd zijn. "Vandaag moeten we versnellen", zei president Macron. "Meer dan 80 procent van de mensen op de afdelingen intensieve zorg zijn ouder dan 50 jaar, daarom zal voor onze landgenoten van 50 tot 64 jaar oud een herhalingscampagne gelanceerd worden vanaf het begin van de maand december", zei hij nog.De Franse gezondheidsautoriteiten gaven nog geen toestemming voor die uitbreiding, maar volgens president Macron werd de kwestie wel al aan hen voorgelegd.