Eet eens een bokaaltje gezond

08/02/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 09/02/19 om 06:44
Uit Plusmagazine van 24/01/19

Het ziet er naar uit dat gefermenteerde groenten - of je ze nu thuis in bokalen stopt, dan wel in de winkel koopt - een van de grote foodtrends van 2019 wordt. Een gezonde keuze?

Ook voeding heeft zo haar trends: sinds enkele maanden zijn bokalen met gefermenteerde groenten helemaal hot. Groenten fermenteren kan je makkelijk zelf en de techniek valt erg in de smaak bij klinkende namen uit de gastronomie, zoals Sang-Hoon Degeimbre van tweesterren-restaurant L'Air du Temps, die er zich in gespecialiseerd heeft. Fermenteren is een milieuvriendelijke en vrijwel gezonde bewaartechniek die ook nog eens verrassende smaaksensaties oplevert. En dat allemaal dankzij bacteriën en een op en top natuurlijk proces: melkzuurgisting.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee