De menopauze verandert het lichaam. Er wordt iets meer vet opgeslagen op de buik, de spiermassa wordt minder en alles gaat wat meer hangen. Waarom is het juist nu zo belangrijk in beweging te blijven?

Bij overgangsklachten denk je waarschijnlijk direct aan opvliegers. Ook verandering in gewicht, slaapproblemen en hevige emoties zijn verschijnselen die de meeste mensen wel kennen. Toch gaat de menopauze vaak gepaard met nog meer veranderingen in het lichaam. En die klachten zijn lang niet allemaal even voor de hand liggend.

Dat de menopauze vragen blijft oproepen, mag blijken uit de vele reacties die we op de oproep via onze website ontvingen. We hebben er twaalf voorgelegd aan menopauzeconsulente Leen Steyaert.

De menopauze is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. Gelukkig is er veel begrip voor dit fenomeen en is de wetenschap er de laatste jaren aanzienlijk op vooruitgegaan. Lees hier de geheimen van een zorgeloze menopauze!

De menopauze is een drempel waar alle vrouwen over moeten. Gelukkig hebben we almaar meer middelen ter beschikking om die horde met zwier te nemen. Waarom zouden we een drama maken van de overgang naar een nieuwe, boeiende levensfase?