Het elektromyogram

Het elektromyogram

Met een EMG wordt de elektrische activiteit van een spier geregistreerd wanneer de spier in rust is en wanneer ze samentrekt.

Onderzoek in de kijker: de Scintigrafie

Onderzoek in de kijker: de Scintigrafie

Een scintigrafie is een nucleair onderzoek, waarbij een radioactief gemerkte stof in het lichaam wordt ingespoten, die vervolgens door een bepaald orgaan of weefsel wordt opgenomen.

Het elektrocardiogram

Het elektrocardiogram

Een elektrocardiogram is een snel en pijnloos onderzoek om het hartritme te evalueren.

De artroscopie

De artroscopie

Bij een artroscopie wordt met een kijker in een gewricht gekeken. Het onderzoek wordt uitgevoerd om het gewricht te controleren op beschadigingen zoals beschadigd kraakbeen, gescheurde meniscus, beschadigde gewrichtsbanden, slijtage, ontsteking,...

Een coronarografie

Een coronarografie

Een coronarografie maakt, met behulp van contraststof, het hart, de kransslagaders en hun vertakkingen zichtbaar op röntgenbeelden. Zo worden vernauwingen, afsluitingen of uitzettingen van deze belangrijke bloedvaten opgespoord.

Onder de scanner

Onder de scanner

Scan is een verzamelwoord voor een hele reeks beeldvormende onderzoeken. Afhankelijk van het gebruikte toestel of de techniek kunnen we een onderscheid maken tussen de CT-scan, de PET-scan en de MRI.

Een gastro- en coloscopie

Een gastro- en coloscopie

Bij een coloscopie en een gastroscopie wordt de binnenkant van bepaalde delen van het spijsverteringskanaal onderzocht op zoek naar afwijkingen.