Dirk Decabooter, man van alzheimerpatiënte Marleen: "Door de ziekte ben ik ook de grip kwijt op de toekomst van mijn gezin."

19/09/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 21/09/18 om 10:55

Bron: Plusmagazine

Als de diagnose dementie valt, verandert er veel meer dan enkel het leven van de patiënt. Dat ondervond ook Dirk Decabooter (63), die zonder aarzelen de zorg voor zijn vrouw Marleen (59) op zich nam.

"Ik was al met vervroegd pensioen en we waren volop plannen aan het smeden voor het moment waarop Marleen ook zou stoppen. Tot de diagnose viel. Veertig jaar waren we getrouwd en geen seconde heb ik erover getwijfeld om haar mantelzorger te worden. Als elektricien had ik op dat vlak geen enkele ervaring. En het is moeilijk, maar gelukkig kan ik terugvallen op de steun van mijn twee dochters en de buddywerking van Het Ventiel. Daar voel ik mij op mijn gemak, omdat omgaan met dementie er normaal is. Bij momenten is het wel confronterend, want ik ontmoet er ook mensen bij wie de dementie al veel verder gevorderd is. Dat drukt je met je neus op de harde realiteit. Door de ziekte ben ik ook de ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee