Heeft u last van typische seizoensklachten zoals hoesten, keelpijn of een verkouden gevoel? Dan kan kruidenthee van tijm verlichting bieden. Laat 5 gram blaadjes en takken tijm trekken in kokendheet water. Met een degelijke tijminfusie kan u beginnende keel-en neusslijminfecties counteren. Wees wel voorzichtig met tijm. Gebruik het matig want dit kruid is behoorlijk krachtig van smaak.

Geef de voorkeur aan een infusie met verse tijm. Die is los te koop in zakjes of potten in de supermarkt. De verse tijm is zachter van aroma dan de thee in voorverpakte zakjes.

Kaasjeskruid of malve is een goede verlichter bij longaandoeningen. Vul je kop met zo'n 5 gram kruiden, laat enkele minuten trekken in kokend water en filter vervolgens. Kaasjeskruid heeft een erg zachte smaak, een ontspannend effect en verlicht de hoestbuien. In de meest biowinkels is dit kruid verkrijgbaar.

Kamillethee is dan weer de juiste keuze wanneer u kampt met maag- en darmklachten. Bereid 5 gram per kop en laat ongeveer 10 minuten trekken. Dit kruid staat bekend als een goed kalmeermiddel voor opspelende darmen zoals bij buikgriep of andere virussen. Kamillethee vermindert darmspasmen en braken en het zorgt ook voor extra vocht. Wat belangrijk is in geval van diarree.

Gember heeft de reputatie dat het helpt bij de bestrijding van infecties, veroorzaakt door virussen. Snij ongeveer 1 cm gember in dunne reepjes, laat 5 minuten trekken en heet water en filter de thee. De pittige smaak van gember geeft bij velen ook een opwarmend effect.

Lavendel en munt zijn geschikte kruidenthees voor wie komaf wil maken met een winterdip of een seizoensdepressie. Beide kruiden hebben een kalmerend effect en lenen zich ook uitstekend als slaapmutsje. Gebruik een mengsel van beide kruiden, overgiet met heet water en laat 10 minuten intrekken.

Heeft u last van typische seizoensklachten zoals hoesten, keelpijn of een verkouden gevoel? Dan kan kruidenthee van tijm verlichting bieden. Laat 5 gram blaadjes en takken tijm trekken in kokendheet water. Met een degelijke tijminfusie kan u beginnende keel-en neusslijminfecties counteren. Wees wel voorzichtig met tijm. Gebruik het matig want dit kruid is behoorlijk krachtig van smaak.Geef de voorkeur aan een infusie met verse tijm. Die is los te koop in zakjes of potten in de supermarkt. De verse tijm is zachter van aroma dan de thee in voorverpakte zakjes.Kaasjeskruid of malve is een goede verlichter bij longaandoeningen. Vul je kop met zo'n 5 gram kruiden, laat enkele minuten trekken in kokend water en filter vervolgens. Kaasjeskruid heeft een erg zachte smaak, een ontspannend effect en verlicht de hoestbuien. In de meest biowinkels is dit kruid verkrijgbaar. Kamillethee is dan weer de juiste keuze wanneer u kampt met maag- en darmklachten. Bereid 5 gram per kop en laat ongeveer 10 minuten trekken. Dit kruid staat bekend als een goed kalmeermiddel voor opspelende darmen zoals bij buikgriep of andere virussen. Kamillethee vermindert darmspasmen en braken en het zorgt ook voor extra vocht. Wat belangrijk is in geval van diarree.Gember heeft de reputatie dat het helpt bij de bestrijding van infecties, veroorzaakt door virussen. Snij ongeveer 1 cm gember in dunne reepjes, laat 5 minuten trekken en heet water en filter de thee. De pittige smaak van gember geeft bij velen ook een opwarmend effect.Lavendel en munt zijn geschikte kruidenthees voor wie komaf wil maken met een winterdip of een seizoensdepressie. Beide kruiden hebben een kalmerend effect en lenen zich ook uitstekend als slaapmutsje. Gebruik een mengsel van beide kruiden, overgiet met heet water en laat 10 minuten intrekken.