Prei © Getty Images/iStockphoto
Prei bevat provitamine A, vitamine B1, B2, C en E, kalium, natrium en fosfor. Zwavelverbindingen remmen infecties. Prei bevordert de nieractiviteit en voorkomt nierstenen.
Schorseneren © Getty Images/iStockphoto
In schorseneer zit kalium, magnesium, calcium, fosfor en ijzer. Deze groente heeft een ontspannende werking en bevordert de nachtrust.
Boerenkool © Getty Images/iStockphoto
Boerenkool is - met vitamine C en E, bètacaroteen, ijzer en calcium - de gezondste wintergroente. Bovendien zit het vol met vezels.
Spruitjes © Getty Images/iStockphoto
Spruitjes bevatten twee keer zoveel vitamine C als sinaasappelen. Verder ook B-vitamines en mineralen.
Koolraap © Getty Images/iStockphoto
De koolraap is rijk aan calcium, bètacaroteen, vitamine C en kalium. 100 gram koolraap bevat slechts 0,2 gram vet en 22 kilocalorieën.
Aardpeer © Getty Images/iStockphoto
Aardperen bevatten veel vitamines, mineralen en voedingsvezels, maar nauwelijks kilocalorieën (31 kcal per 100 gram). Aardperen bevorderen de calciumopname door de botten en beschermen zo tegen osteoporose.
Bloemkool © Getty Images/iStockphoto
De kleine bloemkoolroosjes zijn rijk aan vitamine C en calcium. De mosterdolieverbindingen, die voor de scherpe smaak zorgen, reduceren het kankerrisico.
Pastinaak © Getty Images/iStockphoto
Pastinaken zitten vol met ijzer, kalium, calcium, etherische oliën, foliumzuur en vitamine E, C en B. Etherische oliën verlichten maag- en darmklachten.
Wortelpeterselie © Getty Images/iStockphoto
Wortelpeterselie is een variëteit van de peterselie. De smaak lijkt op pastinaak en knolselderij. De wortel is rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C. Versterkt het immuunsysteem en voorkomt een vitamine C tekort.