Afgelopen zomer kwam aan het licht dat de twee buitenlandse bedrijven thuiszorg aanbieden voor ouderen die niet naar het rusthuis willen. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) vroeg de Vlaamse zorginspectie daarom een doorlichting.

Het Poolse bedrijf kon niet gecontacteerd worden. "Daarom moeten we er bijna van uitgaan dat het om een spookfirma gaat", klinkt het op het kabinet-Vandeurzen. Vreemd, schrijft De Standaard, want de Poolse dokter achter Personal Service Ost-West gaf vorige zomer aan dat hij in België een aantal klanten had.

SeniorCare24, een Nederlands bedrijf dat gevestigd is in Herentals en recruteert in Bulgarije, kreeg de zorginspectie dan weer wel over de vloer. Uit de inspectie bleek dat de personeelsleden niet geregistreerd staan bij het Vlaams Agentschap Zorg, wat verplicht is, en dat het niet duidelijk is of de au pairs het juiste diploma hebben.

Volgens De Standaard heeft het bedrijf laten weten dat het zich in orde wil stellen. Doet het dat niet, dan kan het een boete krijgen tot 5.000 euro.

Afgelopen zomer kwam aan het licht dat de twee buitenlandse bedrijven thuiszorg aanbieden voor ouderen die niet naar het rusthuis willen. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) vroeg de Vlaamse zorginspectie daarom een doorlichting.Het Poolse bedrijf kon niet gecontacteerd worden. "Daarom moeten we er bijna van uitgaan dat het om een spookfirma gaat", klinkt het op het kabinet-Vandeurzen. Vreemd, schrijft De Standaard, want de Poolse dokter achter Personal Service Ost-West gaf vorige zomer aan dat hij in België een aantal klanten had.SeniorCare24, een Nederlands bedrijf dat gevestigd is in Herentals en recruteert in Bulgarije, kreeg de zorginspectie dan weer wel over de vloer. Uit de inspectie bleek dat de personeelsleden niet geregistreerd staan bij het Vlaams Agentschap Zorg, wat verplicht is, en dat het niet duidelijk is of de au pairs het juiste diploma hebben. Volgens De Standaard heeft het bedrijf laten weten dat het zich in orde wil stellen. Doet het dat niet, dan kan het een boete krijgen tot 5.000 euro.