De campagne loopt op televisie en internet. Daarnaast verspreidt Kom op tegen Kanker folders via huisartsen, kinderartsen, wijkgezondheidscentra, apothekers en zorgverleners van Kind en Gezin.

Ongeveer 68.000 Vlaamse kinderen zitten dagelijks thuis in de rook. Kinderen die opgroeien in een rokerige omgeving, hebben meer kans op astma, longontsteking en bronchitis. Ze krijgen ook vaker oorontsteking en andere gehoorproblemen. Baby's lopen bovendien een groter risico om te sterven aan wiegendood. Die gezondheidsrisico's worden door ouders vaak onderschat.

"We willen met onze campagne de rokende ouders niet met de vinger wijzen, maar hen informeren. Er is nog veel onwetendheid rond het thema en we willen tips aanreiken waarmee ze hun rookgedrag kunnen wijzigen", zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

De campagne bestaat uit twee verschillende televisiespots en de campagnewebsite www.nooitbinnenroken.be. Daarnaast zoekt Kom op tegen Kanker ook de medewerking van zorgverleners die vaak met rokende ouders in contact komen.

De campagne loopt op televisie en internet. Daarnaast verspreidt Kom op tegen Kanker folders via huisartsen, kinderartsen, wijkgezondheidscentra, apothekers en zorgverleners van Kind en Gezin. Ongeveer 68.000 Vlaamse kinderen zitten dagelijks thuis in de rook. Kinderen die opgroeien in een rokerige omgeving, hebben meer kans op astma, longontsteking en bronchitis. Ze krijgen ook vaker oorontsteking en andere gehoorproblemen. Baby's lopen bovendien een groter risico om te sterven aan wiegendood. Die gezondheidsrisico's worden door ouders vaak onderschat."We willen met onze campagne de rokende ouders niet met de vinger wijzen, maar hen informeren. Er is nog veel onwetendheid rond het thema en we willen tips aanreiken waarmee ze hun rookgedrag kunnen wijzigen", zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.De campagne bestaat uit twee verschillende televisiespots en de campagnewebsite www.nooitbinnenroken.be. Daarnaast zoekt Kom op tegen Kanker ook de medewerking van zorgverleners die vaak met rokende ouders in contact komen.