"Sommige verzekeraars bieden ook een gewaarborgd inkomen aan, maar hanteren een wachttijd van één jaar. Onze polis is uniek omdat die al na dertig dagen in voege treedt", aldus de woordvoerder van Baloise, Bart Walraet. Dertig dagen is voor bedienden de periode dat men kan terugvallen op het loon. Nadien heeft men recht op een ziekte-uitkering, die doorgaans veel lager is. Mensen met een burn-out zijn vaak maandenlang werkonbekwaam. Velen kampen dan ook met financiële problemen.

Volgens de Baloise-woordvoerder past de verzekering in een groter geheel van energiestoornissen, zoals ook het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). "Op het moment dat onze polis aan vernieuwing toe was, hebben we de trends onderzocht. We zien een duidelijke stijging van dit soort aandoeningen", aldus Walraet. Volgens hem is ongeveer een derde van langdurige afwezigheid op het werk te wijten aan burn-out.

Sinds 1 september is burn-out ook wettelijk erkend. Werkgevers moeten maatregelen nemen om hun werknemers te beschermen.

De doelgroep van de polis zijn particulieren: werknemers of zelfstandigen. De verzekeraar werkt nog aan een gelijkaardige polis voor werkgevers, die deel zou uitmaken van de groepsverzekering.

"Sommige verzekeraars bieden ook een gewaarborgd inkomen aan, maar hanteren een wachttijd van één jaar. Onze polis is uniek omdat die al na dertig dagen in voege treedt", aldus de woordvoerder van Baloise, Bart Walraet. Dertig dagen is voor bedienden de periode dat men kan terugvallen op het loon. Nadien heeft men recht op een ziekte-uitkering, die doorgaans veel lager is. Mensen met een burn-out zijn vaak maandenlang werkonbekwaam. Velen kampen dan ook met financiële problemen. Volgens de Baloise-woordvoerder past de verzekering in een groter geheel van energiestoornissen, zoals ook het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). "Op het moment dat onze polis aan vernieuwing toe was, hebben we de trends onderzocht. We zien een duidelijke stijging van dit soort aandoeningen", aldus Walraet. Volgens hem is ongeveer een derde van langdurige afwezigheid op het werk te wijten aan burn-out. Sinds 1 september is burn-out ook wettelijk erkend. Werkgevers moeten maatregelen nemen om hun werknemers te beschermen. De doelgroep van de polis zijn particulieren: werknemers of zelfstandigen. De verzekeraar werkt nog aan een gelijkaardige polis voor werkgevers, die deel zou uitmaken van de groepsverzekering.