Nu kost een consultatie bij de huisarts nog 24,5 euro, zonder supplementen en zonder afspraak. Wie de huisarts aan huis laat komen, betaalt 37 euro. Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen wil dat optrekken tot 45 euro, wat volgens dat Syndicaat het Europees gemiddelde is.

"We willen niet asociaal overkomen, maar het is gewoon beter voor de patiënt. In de huisartsenpraktijk kunnen we hem veel betere zorg aanbieden", luidt het.

Voor de huisarts neemt een huisbezoek gemiddeld 30 minuten, een consultatie in de praktijk gemiddeld 17 minuten.

Minder huisbezoeken

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, zelf huisarts, wil nog niet meteen raken aan de tarieven voor huisbezoeken. Er is nog geen overleg over de kwestie voorzien.

De huisartsen hebben vorig jaar 12 miljoen huisbezoeken gedaan, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv). Dat is het laagste cijfer in tien jaar tijd. Het totaal aantal huisbezoeken is in die periode met een kwart gedaald. Het aantal consultaties in de huisartspraktijk is sterk toegenomen.

Nu kost een consultatie bij de huisarts nog 24,5 euro, zonder supplementen en zonder afspraak. Wie de huisarts aan huis laat komen, betaalt 37 euro. Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen wil dat optrekken tot 45 euro, wat volgens dat Syndicaat het Europees gemiddelde is. "We willen niet asociaal overkomen, maar het is gewoon beter voor de patiënt. In de huisartsenpraktijk kunnen we hem veel betere zorg aanbieden", luidt het.Voor de huisarts neemt een huisbezoek gemiddeld 30 minuten, een consultatie in de praktijk gemiddeld 17 minuten.Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, zelf huisarts, wil nog niet meteen raken aan de tarieven voor huisbezoeken. Er is nog geen overleg over de kwestie voorzien. De huisartsen hebben vorig jaar 12 miljoen huisbezoeken gedaan, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv). Dat is het laagste cijfer in tien jaar tijd. Het totaal aantal huisbezoeken is in die periode met een kwart gedaald. Het aantal consultaties in de huisartspraktijk is sterk toegenomen.