En omdat de Ambrosia later bloeit dan de meeste andere hooikoortsveroorzakers, zorgt de plant er ook nog eens voor dat hooikoortslijders zo'n twee maanden langer dan normaal hoesten en proesten. Na Duitsland en Zwitserland is nu ook in Nederland een campagne tegen de Ambrosia gestart. Omdat er in het noorden van Nederland al Ambrosia gespot werd, is het niet onzinnig om ook hier waakzaam te blijven en de plantjes te vernietigen.

Hoe ziet de Ambrosia eruit?

Door zijn diep ingesneden bladeren lijkt Ambrosia op Bijvoet en Boerenwormkruid. Als de plant aan volgende criteria voldoet, is het hoogstwaarschijnlijk een Ambrosia:

- de stengel is rond, behaard en niet hol.

- De bladeren zijn qua kleur boven en onderaan ongeveer hetzelfde, de nerven zijn aan de witte kant. Ze zijn diep uitgesneden, de aparte delen zijn veervormig.

- De mannelijke bloemen (geel stuifmeel!) bevinden zich op het uiteinde van de takjes, de vrouwelijke in de oksels van de bladeren.

Wie nog twijfelt, vindt meer uitleg en foto's op volgende site:
http://www.vwa.nl/onderwerpen/gevaren/dossier/ambrosia1/hoe-herken-ik-ambrosia

En omdat de Ambrosia later bloeit dan de meeste andere hooikoortsveroorzakers, zorgt de plant er ook nog eens voor dat hooikoortslijders zo'n twee maanden langer dan normaal hoesten en proesten. Na Duitsland en Zwitserland is nu ook in Nederland een campagne tegen de Ambrosia gestart. Omdat er in het noorden van Nederland al Ambrosia gespot werd, is het niet onzinnig om ook hier waakzaam te blijven en de plantjes te vernietigen.Door zijn diep ingesneden bladeren lijkt Ambrosia op Bijvoet en Boerenwormkruid. Als de plant aan volgende criteria voldoet, is het hoogstwaarschijnlijk een Ambrosia:- de stengel is rond, behaard en niet hol.- De bladeren zijn qua kleur boven en onderaan ongeveer hetzelfde, de nerven zijn aan de witte kant. Ze zijn diep uitgesneden, de aparte delen zijn veervormig.- De mannelijke bloemen (geel stuifmeel!) bevinden zich op het uiteinde van de takjes, de vrouwelijke in de oksels van de bladeren.Wie nog twijfelt, vindt meer uitleg en foto's op volgende site:http://www.vwa.nl/onderwerpen/gevaren/dossier/ambrosia1/hoe-herken-ik-ambrosia