Alcoholvrij zit in de lift

19/12/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 02/01/19 om 10:06
Uit Plusmagazine van 01/01/19

Wordt thee de nieuwe wijn en water het nieuwe bier? Feesten zonder alcohol betekent in elk geval geen sociale zelfmoord meer. Met dank aan de nieuwe generatie alternatieven, die qua smaak de kinderschoenen zijn ontgroeid.

Langs alle kanten wordt vandaag op alternatieven voor alcohol ingezet: van bier en wijn met minder of zero alcohol, tot ginvervangers, sessions cocktails (met weinig alcohol), mocktails, thee en (fruit)waters. "De trend ontstond tien jaar geleden en maakt nu opgang in heel de Westerse wereld. Van Dry January in Groot-Brittannië tot alcoholvrije raves in de Verenigde Staten. Het is zeker geen typisch Belgisch fenomeen, al is het hier wel in een stroomversnelling geraakt door de jaarlijkse Tournée Minérale - de alcoholvrije maand februari", stelt trendwatcher Herman Konings vast.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners