De borstimplantaten van Poly Implant Prothèse (PIP) zijn in ons land verboden sinds de Franse autoriteiten in april 2010 aan hun Belgische collega's informatie doorspeelden over de mankementen die ze vertonen. De gel die ze bevatten zou van slechte kwaliteit zijn en de implantaten zouden kunnen scheuren of lekken.

Volgens het FAGG zijn in België minstens 674 implantaten geplaatst. Het agentschap heeft weet van 67 die preventief werden verwijderd, 25 gevallen van scheuren, 5 gevallen van perspiratie en 2 gevallen van ontsteking.

De borstimplantaten van Poly Implant Prothèse (PIP) zijn in ons land verboden sinds de Franse autoriteiten in april 2010 aan hun Belgische collega's informatie doorspeelden over de mankementen die ze vertonen. De gel die ze bevatten zou van slechte kwaliteit zijn en de implantaten zouden kunnen scheuren of lekken. Volgens het FAGG zijn in België minstens 674 implantaten geplaatst. Het agentschap heeft weet van 67 die preventief werden verwijderd, 25 gevallen van scheuren, 5 gevallen van perspiratie en 2 gevallen van ontsteking.