Een deel van de deelnemers aan de Amerikaanse studie haalden de aanbevolen beweegrichtlijnen van de WHO. Die houdt in dat je minimum 150 minuten per week matig-intensief beweegt (door stevig door te stappen, fietsen, tennissen...) of 75 minuten intensief sport (lopen, zwemmen, spinning, interval training...) Sommige deelnemers spreiden hun beweging en waren verschillende dagen per week actief terwijl anderen aan hun aanbevolen doelen kwamen door uitsluitend in het weekend er tegenaan te gaan. Beide groepen liepen een lager risico op vroegtijdig overlijden in vergelijking met de deelnemers die minder actief waren. Daarbij werd geen verschil gevonden tussen wie meermaals per week sportte of wie alles in 1 à 2 sessies balde.

"Deze brede studie toont duidelijk aan dat het qua beweging niet uitmaakt hoe vaak je het doet maar wel dat je het doet. Voldoende bewegen en langdurige perioden van zitten vermijden, vermindert het risico op hartziekten", reageerde Joanne Whitmore van de Britse Heart Foundation. Voor wie tijdens de week er niet toe komt om regelmatig te sporten, is de studie alvast een opsteker.

Bron: Jama Internal Medicine Journal

Een deel van de deelnemers aan de Amerikaanse studie haalden de aanbevolen beweegrichtlijnen van de WHO. Die houdt in dat je minimum 150 minuten per week matig-intensief beweegt (door stevig door te stappen, fietsen, tennissen...) of 75 minuten intensief sport (lopen, zwemmen, spinning, interval training...) Sommige deelnemers spreiden hun beweging en waren verschillende dagen per week actief terwijl anderen aan hun aanbevolen doelen kwamen door uitsluitend in het weekend er tegenaan te gaan. Beide groepen liepen een lager risico op vroegtijdig overlijden in vergelijking met de deelnemers die minder actief waren. Daarbij werd geen verschil gevonden tussen wie meermaals per week sportte of wie alles in 1 à 2 sessies balde."Deze brede studie toont duidelijk aan dat het qua beweging niet uitmaakt hoe vaak je het doet maar wel dat je het doet. Voldoende bewegen en langdurige perioden van zitten vermijden, vermindert het risico op hartziekten", reageerde Joanne Whitmore van de Britse Heart Foundation. Voor wie tijdens de week er niet toe komt om regelmatig te sporten, is de studie alvast een opsteker.Bron: Jama Internal Medicine Journal