Dat blijkt uit een eerste analyse die het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid (WIV) heeft opgemaakt van het aantal hittedoden deze zomer.

"De warmte is dit jaar uitzonderlijk vroeg begonnen", zegt Daisy Tysmans, woordvoerster van het WIV. "Op twee dagen in juni was de ozonconcentratie ook verhoogd, tot boven 120 microgram per kubieke meter. Wie al verzwakt is door hart- of ademhalingsproblemen, heeft het deze zomer extra lastig."

De sterftecijfers van juli, waarin ons land geteisterd werd door een hittegolf en waarin het Europese alarmpeil voor ozon (240 microgram per kubieke meter) officieel overschreden werd, heeft het WIV nog niet geanalyseerd.

Dat er dit jaar meer hittedoden zullen vallen dan vorig jaar, lijkt volgens De Standaard, die de cijfers van het WIV kon inkijken, wel erg waarschijnlijk. In 2012 overleden er tussen begin juni en eind september 'slechts' 985 meer personen door de warmte.

Lees meer over de invloed van hitte op onze gezondheid.

Dat blijkt uit een eerste analyse die het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid (WIV) heeft opgemaakt van het aantal hittedoden deze zomer. "De warmte is dit jaar uitzonderlijk vroeg begonnen", zegt Daisy Tysmans, woordvoerster van het WIV. "Op twee dagen in juni was de ozonconcentratie ook verhoogd, tot boven 120 microgram per kubieke meter. Wie al verzwakt is door hart- of ademhalingsproblemen, heeft het deze zomer extra lastig." De sterftecijfers van juli, waarin ons land geteisterd werd door een hittegolf en waarin het Europese alarmpeil voor ozon (240 microgram per kubieke meter) officieel overschreden werd, heeft het WIV nog niet geanalyseerd. Dat er dit jaar meer hittedoden zullen vallen dan vorig jaar, lijkt volgens De Standaard, die de cijfers van het WIV kon inkijken, wel erg waarschijnlijk. In 2012 overleden er tussen begin juni en eind september 'slechts' 985 meer personen door de warmte.Lees meer over de invloed van hitte op onze gezondheid.