1. Gebruik smaakmakers. Leve de verse kruiden, peper (vooral de mengelingen van verschillende soorten) en paprika! Maar ook geroosterde pijnboompitten en sesamzaadjes zijn uitstekend.

2. Geef de voorkeur aan zelfgemaakt. Bouillonblokjes en kant-en-klare maaltijden bevatten doorgaans te veel zout. Kruidentuiltjes en ingevroren zelfgemaakte bouillon zijn betere alternatieven.

3. Zoek alternatieven voor hapjes. In plaats van chips en aperitiefkoekjes kunt u ook bijvoorbeeld ook rauwkost serveren. Of wat dacht u van een carpaccio in plaats van gerookte zalm?

4. Breng uw salades op smaak met vinaigrettes op basis van fruitazijn en pittig smakende olijf- of notenolie.

5. Kies eerder diepvriesgroente dan groente uit blik. Gebruikt u die laatste toch, dan spoelt u ze het best een paar keer met water.

6. Laat rijst en pasta koken zonder er zout aan toe te voegen en voeg er gesnipperde en gebakken ui aan toe, zoals in pilaf.

7. Fris een flauw gerecht op door tegen het einde van de bereiding een beetje azijn of citroensap toe te voegen.

Bron: Gezonheidsnet.nl

1. Gebruik smaakmakers. Leve de verse kruiden, peper (vooral de mengelingen van verschillende soorten) en paprika! Maar ook geroosterde pijnboompitten en sesamzaadjes zijn uitstekend.2. Geef de voorkeur aan zelfgemaakt. Bouillonblokjes en kant-en-klare maaltijden bevatten doorgaans te veel zout. Kruidentuiltjes en ingevroren zelfgemaakte bouillon zijn betere alternatieven.3. Zoek alternatieven voor hapjes. In plaats van chips en aperitiefkoekjes kunt u ook bijvoorbeeld ook rauwkost serveren. Of wat dacht u van een carpaccio in plaats van gerookte zalm?4. Breng uw salades op smaak met vinaigrettes op basis van fruitazijn en pittig smakende olijf- of notenolie.5. Kies eerder diepvriesgroente dan groente uit blik. Gebruikt u die laatste toch, dan spoelt u ze het best een paar keer met water.6. Laat rijst en pasta koken zonder er zout aan toe te voegen en voeg er gesnipperde en gebakken ui aan toe, zoals in pilaf.7. Fris een flauw gerecht op door tegen het einde van de bereiding een beetje azijn of citroensap toe te voegen.Bron: Gezonheidsnet.nl