1 Warme melk

Onze grootouders kenden dit slaapmutsje al. Het is vooral de warmte van de kop die u doet indommelen. Door de kop vast te nemen met de handen, warmt uw huid op, zetten uw poriën open en kan uw lichaam makkelijker warmte afgeven. De lichaamstemperatuur zakt lichtjes en dat heeft een slaapstimulerend effect. Maar kies niet voor warme chocolademelk, omdat cacao oppept.

2 Kikkererwten

Deze leveranciers van vitamine B6 boosten de melatonineaanmaak. Een rijstwafel of cracker met humus een uur voor het slapengaan, kan best.

3 Bananen en noten

Bananen bevatten zowel tryptofaan als vitamine B6. Noten zijn eveneens rijk aan vitamine B6 en vrij licht verteerbaar.

4 Vis

De meeste vissoorten zoals zalm, heilbot, tonijn, bevatten heel wat vitamine B6. Die is nodig bij de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon dat ons lichaam het signaal geeft om de ogen te sluiten.

5 Suikerarme ontbijtgranen, muesli en volkorenproducten

Suikerarme ontbijtgranen en muesli leveren eveneens vitamine B6 aan, wat goed is voor de melatonineproductie. Een kopje van deze knapperige graanproducten met wat yoghurt of melk een uur voor bedtijd, kan helpen bij het inslapen.

Volkorenrijst, volkorenbrood, bulgur bevatten dan weer veel magnesium. En een magnesiumtekort wordt gelinkt aan moeilijker inslapen en aan beenkrampen.

6 Yoghurt

Zuivelproducten zoals yoghurt of kaas bevatten zowel het slaapstimulerende tryptofaan als calcium en horen om die reden volgens heel wat voedingsdeskundigen thuis op het slaapvriendelijke menu. Het tryptofaangehalte is echter te laag om een reële verbetering van de slaap te ondervinden. Een tekort aan calcium wordt ook gelinkt aan slaapproblemen.

1 Warme melkOnze grootouders kenden dit slaapmutsje al. Het is vooral de warmte van de kop die u doet indommelen. Door de kop vast te nemen met de handen, warmt uw huid op, zetten uw poriën open en kan uw lichaam makkelijker warmte afgeven. De lichaamstemperatuur zakt lichtjes en dat heeft een slaapstimulerend effect. Maar kies niet voor warme chocolademelk, omdat cacao oppept.2 KikkererwtenDeze leveranciers van vitamine B6 boosten de melatonineaanmaak. Een rijstwafel of cracker met humus een uur voor het slapengaan, kan best.3 Bananen en notenBananen bevatten zowel tryptofaan als vitamine B6. Noten zijn eveneens rijk aan vitamine B6 en vrij licht verteerbaar.4 VisDe meeste vissoorten zoals zalm, heilbot, tonijn, bevatten heel wat vitamine B6. Die is nodig bij de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon dat ons lichaam het signaal geeft om de ogen te sluiten.5 Suikerarme ontbijtgranen, muesli en volkorenproductenSuikerarme ontbijtgranen en muesli leveren eveneens vitamine B6 aan, wat goed is voor de melatonineproductie. Een kopje van deze knapperige graanproducten met wat yoghurt of melk een uur voor bedtijd, kan helpen bij het inslapen.Volkorenrijst, volkorenbrood, bulgur bevatten dan weer veel magnesium. En een magnesiumtekort wordt gelinkt aan moeilijker inslapen en aan beenkrampen.6 YoghurtZuivelproducten zoals yoghurt of kaas bevatten zowel het slaapstimulerende tryptofaan als calcium en horen om die reden volgens heel wat voedingsdeskundigen thuis op het slaapvriendelijke menu. Het tryptofaangehalte is echter te laag om een reële verbetering van de slaap te ondervinden. Een tekort aan calcium wordt ook gelinkt aan slaapproblemen.