1. Altijd moe

De meeste mensen voelen zich wel eens moe of hebben een periode wat minder energie. Als je last hebt van stress, kan dit gevoel van moeheid continue aanwezig zijn. Door de spanning zul je waarschijnlijk ook slechter slapen, waardoor je niet zult opknappen.

2. Vergeetachtigheid

Door stress kun je enorm last krijgen van vergeetachtigheid. Je schrijft alles op briefjes en maakt lijstjes, maar vervolgens vergeet je die weer. Door spanningen en stress kan vergeetachtigheid erger worden. Je hebt dan te veel aan je hoofd. Je hoofd zit als het ware vol met gedachten die je geheugen in de weg zitten.

3. Nek- of schouderklachten

Veel mensen krijgen last van een stijve nek en schouders als ze onder spanning staan. Om van deze klachten af te komen, kunnen ontspanningsoefeningen helpen. Die kun je thuis doen of onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hierdoor kunnen de klachten verdwijnen of verminderen, maar het is natuurlijk net zo of misschien wel belangrijker om de oorzaak van de stress weg te nemen. Bijvoorbeeld door te leren beter je tijd in te delen of problemen op te lossen.

4. Maagklachten

Als je stress hebt en gespannen bent, maakt je lichaam meer maagzuur aan. Ook kan de knijpbeweging van de maag vertragen of onregelmatiger worden. Stress alleen zal meestal geen (ernstige) maagaandoeningen veroorzaken, maar het kan wel een rol spelen bij het ontstaan van maagklachten of bestaande klachten verergeren.

5. Hoofdpijn

Eén van de meest voorkomende klachten door stress is hoofdpijn. Voel je hoofdpijn opkomen? Stop met je werkzaamheden en ga even rustig liggen en ontspannen. Probeer eventueel wat te slapen. Door te slapen zal de hoofdpijn afnemen en in het gunstigste geval helemaal verdwijnen.

6. Verminderde weerstand

Stress verslechtert je immuunsysteem. Hierdoor zul je sneller verkouden of grieperig worden. Veel mensen zijn geneigd om in een stressvolle periode te weinig, te veel of ongezond te eten. Terwijl juist dan een gezonde en verantwoorde voeding belangrijk is. Eet regelmatig, gevarieerd en niet te vet en te zout.

Bron: Gezondheidsnet.nl

De meeste mensen voelen zich wel eens moe of hebben een periode wat minder energie. Als je last hebt van stress, kan dit gevoel van moeheid continue aanwezig zijn. Door de spanning zul je waarschijnlijk ook slechter slapen, waardoor je niet zult opknappen.Door stress kun je enorm last krijgen van vergeetachtigheid. Je schrijft alles op briefjes en maakt lijstjes, maar vervolgens vergeet je die weer. Door spanningen en stress kan vergeetachtigheid erger worden. Je hebt dan te veel aan je hoofd. Je hoofd zit als het ware vol met gedachten die je geheugen in de weg zitten.Veel mensen krijgen last van een stijve nek en schouders als ze onder spanning staan. Om van deze klachten af te komen, kunnen ontspanningsoefeningen helpen. Die kun je thuis doen of onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hierdoor kunnen de klachten verdwijnen of verminderen, maar het is natuurlijk net zo of misschien wel belangrijker om de oorzaak van de stress weg te nemen. Bijvoorbeeld door te leren beter je tijd in te delen of problemen op te lossen.Als je stress hebt en gespannen bent, maakt je lichaam meer maagzuur aan. Ook kan de knijpbeweging van de maag vertragen of onregelmatiger worden. Stress alleen zal meestal geen (ernstige) maagaandoeningen veroorzaken, maar het kan wel een rol spelen bij het ontstaan van maagklachten of bestaande klachten verergeren.Eén van de meest voorkomende klachten door stress is hoofdpijn. Voel je hoofdpijn opkomen? Stop met je werkzaamheden en ga even rustig liggen en ontspannen. Probeer eventueel wat te slapen. Door te slapen zal de hoofdpijn afnemen en in het gunstigste geval helemaal verdwijnen.Stress verslechtert je immuunsysteem. Hierdoor zul je sneller verkouden of grieperig worden. Veel mensen zijn geneigd om in een stressvolle periode te weinig, te veel of ongezond te eten. Terwijl juist dan een gezonde en verantwoorde voeding belangrijk is. Eet regelmatig, gevarieerd en niet te vet en te zout.Bron: Gezondheidsnet.nl