1. Scrubben

Gebruik hetzelfde scrubproduct als voor uw gelaat en masseer de handen hier zachtjes mee in. De korrels van de scrub verwijderen de dode huidcellen van uw handen. Op die manier is de gereinigde huid veel beter in staat om verzorgende producten op te nemen. Spoel uw handen nadien af met lauw water en droog ze zorgvuldig.

2. Verzorgen

Maak er een routine van om telkens na het handen wassen uw handen in te wrijven met een zachte, hydraterende crème. Stel dat niet uit tot op het moment dat uw huid al wat droog of trekkerig aanvoelt. Zeep heeft immers een erg uitdrogend effect. Bovendien verwijdert dit het beschermlaagje van de huid. Die wordt daardoor meer kwetsbaar voor allergenen en eczema. Een goede handcrème voelt niet plakkerig aan, maakt de opperhuid opnieuw soepel en brengt een laagje aan die de huid tegen externe invloeden beschermt. Ideale handcrèmes zijn rijk aan glycerine en bevatten vitamine A, wat het littekenherstel bevordert en vitamine E.

3. Masseren

Neem een druppel zachte amandelolie of crème voor de nagelriem en masseer daarmee de nagelbasis in. Dit stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de vingers beter bestand worden tegen gure temperaturen. Leuke 'neven'effect: het doet ook je nagels mooi glanzen.

4. Beschermen

Niet alleen voor tuinklusjes maar ook voor huishoudelijke klussen, trekt u best beschermende handschoenen aan. Geef de voorkeur aan rubberen handschoenen met een lichte katoenen voering, om te voorkomen dat de handen te zeer opwarmen en deshydrateren.

5. Maskeren

Wrijf de rug van uw handen in de winter in met zonnecrème met een voldoende hoge factor UVA en UVB. Dat beschermt de huid tegen de schadelijke invloeden van de sterke winterzon en houdt de vorming van bruine vlekken tegen.

Gebruik hetzelfde scrubproduct als voor uw gelaat en masseer de handen hier zachtjes mee in. De korrels van de scrub verwijderen de dode huidcellen van uw handen. Op die manier is de gereinigde huid veel beter in staat om verzorgende producten op te nemen. Spoel uw handen nadien af met lauw water en droog ze zorgvuldig.Maak er een routine van om telkens na het handen wassen uw handen in te wrijven met een zachte, hydraterende crème. Stel dat niet uit tot op het moment dat uw huid al wat droog of trekkerig aanvoelt. Zeep heeft immers een erg uitdrogend effect. Bovendien verwijdert dit het beschermlaagje van de huid. Die wordt daardoor meer kwetsbaar voor allergenen en eczema. Een goede handcrème voelt niet plakkerig aan, maakt de opperhuid opnieuw soepel en brengt een laagje aan die de huid tegen externe invloeden beschermt. Ideale handcrèmes zijn rijk aan glycerine en bevatten vitamine A, wat het littekenherstel bevordert en vitamine E. Neem een druppel zachte amandelolie of crème voor de nagelriem en masseer daarmee de nagelbasis in. Dit stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de vingers beter bestand worden tegen gure temperaturen. Leuke 'neven'effect: het doet ook je nagels mooi glanzen.Niet alleen voor tuinklusjes maar ook voor huishoudelijke klussen, trekt u best beschermende handschoenen aan. Geef de voorkeur aan rubberen handschoenen met een lichte katoenen voering, om te voorkomen dat de handen te zeer opwarmen en deshydrateren.Wrijf de rug van uw handen in de winter in met zonnecrème met een voldoende hoge factor UVA en UVB. Dat beschermt de huid tegen de schadelijke invloeden van de sterke winterzon en houdt de vorming van bruine vlekken tegen.