Niet te lang slapen

Als je dutje meer dan een kwartier tot twintig minuten duurt, kos je in een diepe slaap terecht. Bij het ontwaken ben je verward en het zalf minstens een half uur duren voor je weer helemeel jezelf bent.

Beslis op voorhand hoe lang je gaat slapen

Val niet in slaap zonder vooraf voor jezelf te bepalen hoe lang je precies wil slapen. In de meeste gevallen zijn onze hersenen vrij gehoorzaam en ontwaak je helder na die periode.

Voor 15 uur

Doe geen dutje na 15 uur want dan bestaat de kans dat je 's avonds moeilijker zal inslapen. 's Avonds in slaap vallen gaat enkel vlot als je daarvoor voldoende lang wakker bent geweest.

In goede omstandigheden

Het is niet noodzakelijk om een total verduisterde kamer op te zoeken, maar zorg er toch voor dat het licht zacht is en uw hersenen niet te vaal geprikkeld worden. Zet het geluid van uw telefoon af. Trek spannende kledij uit.

Als je dutje meer dan een kwartier tot twintig minuten duurt, kos je in een diepe slaap terecht. Bij het ontwaken ben je verward en het zalf minstens een half uur duren voor je weer helemeel jezelf bent.Val niet in slaap zonder vooraf voor jezelf te bepalen hoe lang je precies wil slapen. In de meeste gevallen zijn onze hersenen vrij gehoorzaam en ontwaak je helder na die periode.Doe geen dutje na 15 uur want dan bestaat de kans dat je 's avonds moeilijker zal inslapen. 's Avonds in slaap vallen gaat enkel vlot als je daarvoor voldoende lang wakker bent geweest.Het is niet noodzakelijk om een total verduisterde kamer op te zoeken, maar zorg er toch voor dat het licht zacht is en uw hersenen niet te vaal geprikkeld worden. Zet het geluid van uw telefoon af. Trek spannende kledij uit.