In ons land worden tijdens de Europese Dag voor Orgaandonatie en -Transplantatie verschillende activiteiten georganiseerd om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Zo worden er 64 bomen geplant aan ziekenhuizen die regelmatig een transplantatie uitvoeren. De bomen krijgen een gedenkplaat om alle orgaandonoren te eren. In de ziekenhuizen komt ook een informatiestand over orgaandonatie.

De Belgische en Europese overheden openen voor de gelegenheid de deuren en op het Brusselse Muntplein komt een informatiedorp en worden allerhande activiteiten georganiseerd. Manneken Pis wordt voor de gelegenheid aangekleed in de kleuren van Beldonor.

In België wachten momenteel meer dan 1.000 mensen op een orgaan. Beldonor informeert burgers jaarlijks over de mogelijkheid om je als potentiële donor aan te geven bij de gemeente. "Want hoewel de wet uitgaat van het principe van stilzwijgende toestemming, vragen de artsen altijd eerst toestemming aan de naasten van een overledene voor ze organen wegnemen. Die beslissing kan erg pijnlijk zijn", aldus de organisatie.

Meer info over orgaandonatie en het programma is te vinden op de website www.beldonor.be.

In ons land worden tijdens de Europese Dag voor Orgaandonatie en -Transplantatie verschillende activiteiten georganiseerd om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Zo worden er 64 bomen geplant aan ziekenhuizen die regelmatig een transplantatie uitvoeren. De bomen krijgen een gedenkplaat om alle orgaandonoren te eren. In de ziekenhuizen komt ook een informatiestand over orgaandonatie. De Belgische en Europese overheden openen voor de gelegenheid de deuren en op het Brusselse Muntplein komt een informatiedorp en worden allerhande activiteiten georganiseerd. Manneken Pis wordt voor de gelegenheid aangekleed in de kleuren van Beldonor. In België wachten momenteel meer dan 1.000 mensen op een orgaan. Beldonor informeert burgers jaarlijks over de mogelijkheid om je als potentiële donor aan te geven bij de gemeente. "Want hoewel de wet uitgaat van het principe van stilzwijgende toestemming, vragen de artsen altijd eerst toestemming aan de naasten van een overledene voor ze organen wegnemen. Die beslissing kan erg pijnlijk zijn", aldus de organisatie. Meer info over orgaandonatie en het programma is te vinden op de website www.beldonor.be.