1. Maak je geen zorgen over turbulentie

Turbulentie is oncomfortabel, maar nooit gevaarlijk. Het is perfect normaal tijdens een vlucht.

2. Controleer je ademhaling

Gebruik ademhalingstechnieken om je ademhaling onder controle te krijgen en tot rust te komen.

3. Gebruik je spieren

Combineer het controleren van je ademhaling met het afwisselend opspannen van je spieren om te relaxen.

4. Vergeet niet: vliegtuigen zijn graag in de lucht

Vliegtuigen zijn gemaakt om in de lucht te zijn en voor piloten en de crew is het hun normale werkomgeving.

5. Je kan altijd op de vleugels van het toestel rekenen

Een vliegtuig dat op een hoogte van 30 000 voet zit, kan nog 160 kilometer verder glijden als de motoren niet meer werken.

6. Deel je reistijd in

Zorg voor afleiding en doe per half uur een andere activiteit: schrijf een brief, kijk een film, lees een boek of luister naar muziek.

7. Vertrouw de piloten

De piloten worden na een zware selectieprocedure geselecteerd. Ze zijn goed getraind en moeten zelfs om de zes maanden nog een simulatietest doen!

8. Heb vertrouwen in het toestel

Commerciële vliegtuigen zijn enorm goed onderhouden en worden voor elke vlucht gecontroleerd door piloten en ingenieurs.

9. Drink veel water, vermijd suikers

Dehydratatie zorgt voor misselijkheid, een klassiek symptoom van angst, drink dus voldoende! Vermijd ook een teveel aan suikers, dit kan je lichaam in de war brengen.

10. Gebruik je verbeelding

Denk aan wat er na het vliegen zal gebeuren: toekomen op een prachtige bestemming, naar een succesvolle business meeting gaan of je familie terugzien. (LB)

Turbulentie is oncomfortabel, maar nooit gevaarlijk. Het is perfect normaal tijdens een vlucht.Gebruik ademhalingstechnieken om je ademhaling onder controle te krijgen en tot rust te komen.Combineer het controleren van je ademhaling met het afwisselend opspannen van je spieren om te relaxen.Vliegtuigen zijn gemaakt om in de lucht te zijn en voor piloten en de crew is het hun normale werkomgeving.Een vliegtuig dat op een hoogte van 30 000 voet zit, kan nog 160 kilometer verder glijden als de motoren niet meer werken.Zorg voor afleiding en doe per half uur een andere activiteit: schrijf een brief, kijk een film, lees een boek of luister naar muziek.De piloten worden na een zware selectieprocedure geselecteerd. Ze zijn goed getraind en moeten zelfs om de zes maanden nog een simulatietest doen!Commerciële vliegtuigen zijn enorm goed onderhouden en worden voor elke vlucht gecontroleerd door piloten en ingenieurs.Dehydratatie zorgt voor misselijkheid, een klassiek symptoom van angst, drink dus voldoende! Vermijd ook een teveel aan suikers, dit kan je lichaam in de war brengen.Denk aan wat er na het vliegen zal gebeuren: toekomen op een prachtige bestemming, naar een succesvolle business meeting gaan of je familie terugzien. (LB)