Tip 1

Verwijder zichtbaar vet van vlees voor en na de bereiding.

Tip 2

Vervang room en crème fraîche in gerechten door yoghurt of magere varianten.

Tip 3

Gebruik bakpapier in bakvormen en geen boter om in te vetten.

Tip 4

Gebruik in recepten waar kaas in moet ricotta of cottagecheese.

Tip 5

Vervang in ovenschotels of hartige taarten een deel van het vlees door groenten.

Tip 6

Vervang boter en margarine door olijfolie om in te bakken. Dit is niet minder vet, maar bevat wel minder ongezonde (verzadigde) vetten.

Tip 7

Laat soepen en stoofschotels na bereiding eerst afkoelen en haal het gestolde vet eraf, verhit vervolgens nogmaals.

Tip 8

Laat boter of olie eerst goed heet worden voordat je gaat bakken, anders neemt het te bakken product erg veel vet op.

Tip 9

Gebruik een pan met anti-aanbaklaag of een grillpan; je hebt dan geen braadvet nodig.

Tip 10

Kies ook eens voor een vleesvervanger, zoals tahoe, tempé, tofu of quorn (stukjes of gehakt). Deze bevatten minder vet dan vlees.