Tip 1

Verwijder zichtbaar vet van vlees voor en na de bereiding.

Tip 2

Vervang room en crème fraîche in gerechten door yoghurt of magere varianten.

Tip 3

Gebruik bakpapier in bakvormen en geen boter om in te vetten.

Tip 4

Gebruik in recepten waar kaas in moet ricotta of cottagecheese.

Tip 5

Vervang in ovenschotels of hartige taarten een deel van het vlees door groenten.

Tip 6

Vervang boter en margarine door olijfolie om in te bakken. Dit is niet minder vet, maar bevat wel minder ongezonde (verzadigde) vetten.

Tip 7

Laat soepen en stoofschotels na bereiding eerst afkoelen en haal het gestolde vet eraf, verhit vervolgens nogmaals.

Tip 8

Laat boter of olie eerst goed heet worden voordat je gaat bakken, anders neemt het te bakken product erg veel vet op.

Tip 9

Gebruik een pan met anti-aanbaklaag of een grillpan; je hebt dan geen braadvet nodig.

Tip 10

Kies ook eens voor een vleesvervanger, zoals tahoe, tempé, tofu of quorn (stukjes of gehakt). Deze bevatten minder vet dan vlees.

Verwijder zichtbaar vet van vlees voor en na de bereiding.Vervang room en crème fraîche in gerechten door yoghurt of magere varianten.Gebruik bakpapier in bakvormen en geen boter om in te vetten.Gebruik in recepten waar kaas in moet ricotta of cottagecheese.Vervang in ovenschotels of hartige taarten een deel van het vlees door groenten.Vervang boter en margarine door olijfolie om in te bakken. Dit is niet minder vet, maar bevat wel minder ongezonde (verzadigde) vetten.Laat soepen en stoofschotels na bereiding eerst afkoelen en haal het gestolde vet eraf, verhit vervolgens nogmaals.Laat boter of olie eerst goed heet worden voordat je gaat bakken, anders neemt het te bakken product erg veel vet op.Gebruik een pan met anti-aanbaklaag of een grillpan; je hebt dan geen braadvet nodig.Kies ook eens voor een vleesvervanger, zoals tahoe, tempé, tofu of quorn (stukjes of gehakt). Deze bevatten minder vet dan vlees.