Voedingssupplementen op basis van olijfextract zouden een belangrijke rol kunnen spelen in het voorkomen van hart- en vaataandoeningen. Wetenschappers van UAntwerpen en het UZA zoeken 75 vrijwilligers met een verhoogde bloeddruk en cholesterol voor een onderzoek naar die positieve effecten.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw en de Vlaamse Logo's willen komaf maken met de vervuilde binnenlucht waarin we nog dagelijks werken en leven. Om Vlaamse gemeenten en lokale organisaties hiervan bewust te maken, loopt van 15 tot 19 november de actieweek "Gezond Binnen: dat lucht op".

Na een kankerdiagnose is het meteen alle hens aan dek om de tumor medisch te bestrijden. Maar de ziekte kan er ook emotioneel zwaar op inhakken. Voor die 'mentale revalidatie' kunnen kankerpatiënten terecht bij Het Majin Huis dat op een verfrissende manier ondersteuning biedt.

Als Fransen ouder dan 65 jaar hun "pass sanitaire", de Franse tegenhanger van ons Covid Safe Ticket, willen behouden, moeten ze vanaf midden december een boosterprik van een coronavaccin halen. Ook Fransen tussen 50 en 64 jaar oud kunnen vanaf begin december voor een boosterprik gaan.

Deze maand in Plus Magazine