Alles draait momenteel een beetje rond de coronacrisis. Je zou haast vergeten dat in de natuur alles gewoon verder gaat. Ook de teken zijn terug van de partij! Dus wie af en toe kan genieten van een wandeling in het bos of door groen gebied, doet er goed aan na elke wandeling zijn lichaam te inspecteren op deze ongenode gasten.

Volgens een nieuwe studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) kunnen virusdruppeltjes tot wel acht meter afstand afleggen. Daarom is gewezen spoedarts Luc Beaucourt ervan overtuigd dat iedereen een mondmasker zou moeten dragen. Dat zegt hij woensdag in Gazet van Antwerpen. Viroloog Marc Van Ranst blijft achter de Belgische aanpak staan, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Blijven bewegen is meer dan ooit een must voor wie gezond wil blijven of het opnieuw wil worden na een infectie. Fysieke activiteit stimuleert onder meer het immuunsysteem. Dat is momenteel ons belangrijkste wapen tegen SARS-CoV-2-besmetting. Verder versterkt het de spieren en maakt het je ook mentaal veerkrachtiger. Onze specialisten serveren oefeningen die je perfect in een kleine ruimte kan uitvoeren.

Sciensano, het federale onderzoekscentrum voor de volksgezondheid, bracht op zijn website een update van een aantal procedures in het kader van het coronavirus. Zo moeten mogelijke gevallen van covid-19 in woonzorgcentra voortaan ook getest worden.

Omdat het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden flirt met de maximale capaciteit, wordt in Sint-Truiden een schakelzorgcentrum, een tijdelijk noodcentrum voor de opvang patiënten, opgestart. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke.

Wetenschappers van de Antwerpse Universiteit lanceren een niet alledaagse oproep aan gezonde vrouwen. Zij hebben hun hulp nodig om voor het eerst in kaart te brengen welke bacteriën er allemaal leven in vagina's. Die bieden allicht cruciale info over de gezondheid van vrouwen.

Naast de moleculaire diagnostische tests in de laboratoria, die er slechts in een beperkte hoeveelheid zijn en die enige tijd kosten, is er nu een volledig nieuwe coronatest op de markt die binnen het kwartier resultaat geeft.

Deze maand in Plus Magazine