Naast spierkracht en uithouding is ook balans houden cruciaal als je flexibel door het leven wil blijven gaan. Met de juiste balansoefeningen, die je mits wat planning zo in je dagelijkse routine kan integreren, kan je je evenwicht enorm versterken.

In België krijgt één op vijf personen, vóór de leeftijd van 75 jaar, huidkanker. Nu het volop zomert, wil het Imeldaziekenhuis het gevaar van zonnen extra onder de aandacht brengen. Voor de ingang van het ziekenhuis staat tot eind september een SMOTspot: een op zonne-energie werkende paal met gratis zonnecrème.

Er komt een nieuwe terugbetalingsregeling voor raadplegingen op afstand door artsen. Het RIZIV zal telefonische en videoraadplegingen terugbetalen zonder beperking op het aantal consultaties, maar de patiënt betaalt voortaan remgeld. De nieuwe regeling zal op 1 augustus 2022 in werking treden.

Wrijving geeft blaren, dat heeft elke stapper, maar ook iedereen die net iets te knellende schoenen kocht al wel eens aan den lijve ondervonden. Vooral wanneer de huid bovendien vochtig is door transpiratie, ontstaan snel blaren.

Buiten is het 30°C en je zit op kantoor aan je computer gekluisterd: er zijn leukere dingen. Maar gelukkig kan je heel wat doen om de hitte te bestrijden en je werkdag door te komen zonder een knalrood hoofd.

Vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voert een hervorming door die tot meer kwaliteitsvolle zorg moeten leiden voor patiënten met rugklachten of -problemen. Ook moeten onnodige ingrepen worden vermeden. "In ons land wordt vandaag te veel en te snel overgegaan tot een operatie, terwijl de meerwaarde van zulke operaties niet altijd duidelijk is", zegt Vandenbroucke.

In het zog van het pensioenakkoord heeft de federale regering ook maatregelen beslist om het gebrek aan arbeidskrachten in de zorgsector op korte termijn aan te pakken. Zo komt er een belastingvoordeel voor gepensioneerden die een handje komen toesteken, zo meldde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dinsdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Uit het magazine

"Ik heb geregeld last van hevige buikpijn, soms ook diarree, en voel me vaak futloos. De klachten zijn niet gelinkt aan een bepaald voedingsmiddel. Kan er sprake zijn van coeliakie of glutenintolerantie?"

Al maanden gaat je leven aan je voorbij als een hogesnelheidstrein. Je voelt je ongelukkig. Je hebt hoofdpijn en bent prikkelbaar. Tijd om op de rem te gaan staan. Blijf jouw stress de baas met deze tips.

Uit het magazine

Zon en hitte hebben een grote impact op hoe je je voelt. Waarop moet je letten als je actief wil blijven? En welke nieuwe inzichten zijn er over zonnebescherming. Onze experts weten raad.

Deze maand in Plus Magazine