We lopen het coronavirus vooral op het werk of op school op, en steken vervolgens onze gezinsleden aan. Dat blijkt uit onderzoek van het Agentschap Zorg & Gezondheid. "Wie ziek is, moet zich thuis echt afzonderen." Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De tijd dat de dokter sprak en de patiënt luisterde en uitvoerde is steeds vaker passé, maar welke verhoudingen treden er dan in de plaats? Hoe bouw je zo'n meer evenwaardige relatie op met je arts en welke gevolgen heeft dat? Tijdens een gratis online voorstelling van het UZ Gent schetsen artsen, opiniemakers, kunstenaars en wetenschappers hun ideeën hierover.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceert samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven het online platform checkjezelf.be, met tips en oefeningen rond eenzaamheid, angst, stress, verlies, veerkracht en burn-out.

Door tijdig te screenen kunnen heel wat darmkankers voorkomen of genezen worden. Die boodschap draagt de vzw Stop Darmkanker, het geesteskind van dr. Luc Colemont al tien jaar uit via allerlei kanalen. Sinds vorige week is er ook een originele podcastreeks waarin bekende en minder bekende mensen vertellen over hun ervaringen met deze ziekte.

Het covid-testdorp op Spoor Oost in Antwerpen is voortaan ook toegankelijk voor iedereen uit de omgeving die een (negatief) testresultaat nodig heeft om een buitenlandse reis te ondernemen en voor wie in quarantaine zit en zich een tweede keer wil laten testen. Er is ook een proefproject op til voor werknemers die zich op vraag van hun bedrijf willen laten testen omdat ze hoogrisicocontacten hadden.

De tandartsen kampen met grote wachtlijsten door de naweeën van de eerste coronagolf. Dat schrijven de kranten van Mediahuis maandag op gezag van het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT).

Deze maand in Plus Magazine