Uit het magazine

Slim verzekerd op reis

Doe je er altijd goed aan een reisverzekering af te sluiten voor je op vakantie vertrekt naar het buitenland? En is het nodig om een hoge premie te betalen voor een huurauto of citytrip?

Een op de vijf Belgen gelooft niet dat vaccins veilig zijn

Eenentwintig procent van de Belgen denkt dat vaccins niet veilig zijn. België is daarmee een van de landen die de veiligheid van vaccinaties het meest in vraag stelt. Dat blijkt woensdag uit een internationale studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup, in opdracht van de Britse medische ngo Wellcome.

Zo laat je je brein en lichaam weer samenwerken

Waarom kampen zoveel vrouwen met angsten, vergeetachtigheid, uitputting of gewichtsproblemen? De Amerikaanse gynaecoloog en bestsellerauteur Sara Gottfried ontdekte dat dit quasi altijd terug te voeren valt tot een slechte verbinding tussen lichaam en brein. "Een essentiële connectie die je kan herstellen door je brein te resetten via voeding en levensstijlgeneeskunde."

Deze maand in Plus Magazine

Nieuwsbrief

Abonneer u op de gratis nieuwsbrieven van Plusmagazine.be

Lezersoproep

Zou jij graag 100 worden?

De levensverwachting in België neemt almaar toe. De kans dat we 100 worden is nog nooit zo groot geweest. Maar willen we dat wel?

Opinie

'Geluk in een doosje'

Nathalie Mathijs

Nathalie Mathijs studeerde in 2003 af als licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen. Momenteel schoolt ze zich om tot ouderencoach met als doel gepensioneerden te inspireren en te begeleiden in hun nieuwe levensfase. De medicalisering bij psychische problemen is een thema dat haar na aan het hart ligt.