Uit het magazine

Keelpijn, een verkoudheid, ontsteking of stress. Om deze en andere aandoeningen te behandelen grijpen we meestal naar klassieke medicatie. Kan homeopathie een interessant alternatief bieden? Wat is het helende potentieel en welke klachten kan je ermee verlichten?

Uit het magazine

Naar schatting een op de vier Belgen krijgt ooit af te rekenen met een depressie. Hoewel de aandacht ervoor groeit, blijven de vooroordelen overeind. Bovendien uit een depressie zich bij iedereen anders, waardoor een diagnose soms lang op zich laat wachten.

Uit het magazine

Geven of nalaten aan een goed doel is nobel. Heb je een specifiek doel voor ogen? Besef dan dat je testament (hopelijk) pas jaren later openvalt. Denk dus goed na over de formulering.

Uit het magazine

Verhuur je een huis of appartement waar jouw huurder zijn hoofdverblijfplaats heeft, dan kan je de huur meestal jaarlijks indexeren. Voortaan speelt de energiezuinigheid van de woning daarbij een rol, in de drie gewesten.

Uit het magazine

Of je nu gehuwd bent of niet, als partners heb je op het vlak van erfrecht meestal maar één wens: ervoor zorgen dat als een van beiden overlijdt, de langstlevende verder kan als voorheen en niet in geldnood raakt. Hoe organiseer je dit best?

Uit het magazine

Een op de drie tot de helft van de Belgen snurkt altijd. En dat kan de sereniteit tussen de lakens aardig op de helling zetten. Gelukkig is het arsenaal aan oplossingen voor luidruchtige slapers en hun geplaagde bedgenoten toegenomen.

Uit het magazine

Aan clichés geen gebrek, maar geen stappenplan dat je blindelings kan volgen. Grootouder zijn is een rol - waar je naar uit kijkt of niet - met tal van facetten waar je zelf geen vat op hebt. Een rol die je zélf moet invullen. Een boeiende opdracht!