Uit het magazine

Topdokter Steven Laureys is wereldvermaard voor zijn baanbrekend werk met comapatiënten en zijn onderzoek naar het heilzame effect van meditatie. Als geen ander kent hij de kronkels van ons brein. Die wetenschap deelt hij nu met het brede publiek als peter van het recent geopende museum World of Mind.

Uit het magazine

Met de terugkeer van graatmagere modellen dreigt bodypositivity weer de duimen te leggen voor het slankheidsideaal. Dat blijkt ook uit de rush op diabetesmedicatie die snel afvallen garandeert, hoewel ze daar niet voor bedoeld is.

Uit het magazine

De inkomsten die je ouder of partner heeft ontvangen het jaar voor en van zijn/haar overlijden moeten nog worden aangegeven aan de fiscus. Hoe doe je dat? En hoe dien je bezwaar in als blijkt dat de fiscus elementen over het hoofd zag?

Uit het magazine

Geen spoedgeval? Contacteer dan niet de eerste de beste ambulancedienst. Vergelijk de prijzen, want het verschil tussen dringend en niet-dringend vervoer kan tot het vijfvoud bedragen.

Uit het magazine

Wolven in Vlaanderen, lynxen in de Ardennen, vossen in onze steden, buizerds langs onze jaagpaden,... Wilde dieren vinden stilaan de weg terug naar ons land. Dat zorgt voor verwondering én ongerustheid. Hoe gaan we daar mee om?

Geen traditie zo heilig in Zweden als de fika, de koffiekletspauze met iets zoets erbij. In West-Zweden kruiden ze die gewoonte graag met wat couleur locale. Leer kaneelbollen bakken en luisteren naar de verhalen van de locals in Göteborg en Alingsås.

Uit het magazine

Hartritmestoornissen komen veelvuldig voor en worden niet altijd onderkend. En dat terwijl ze levensbedreigend kunnen zijn. Dankzij apparaatjes als een ingeplante defibrillator kan je je weer veilig voelen. Anne Mercenier (57) weet er alles van.

Uit het magazine

Presentator en mediacoach Jo De Poorter is ook de meest geconsulteerde royaltywatcher van het land. Dat ontlokte hem ooit de boutade dat hij misschien wel de enige Belg is die meer verdient aan ons koningshuis dan omgekeerd. Zijn connecties met het hof staan een kritische blik niet in de weg.

Uit het magazine

Een gemachtigde contra-expert onderhandelt na een schadegeval met je verzekeraar over een hogere vergoeding dan eerst werd vastgesteld. De kosten voor zo'n tegenexpertise zijn soms zelfs 100% gedekt door... je eigen verzekering!

Uit het magazine

We vinden ze oubollig, exotisch, om je tong te verstuiken. De voornamen die baby's vandaag krijgen, zijn niet meer dezelfde als 50 jaar geleden. Maar waarom koestert elke generatie haar eigen voornamen?

Uit het magazine

Enkele slechte nachten kunnen je mentale en fysieke energiereserves kelderen. Toch hoeft het niet uit te draaien op een strijd om je (werk)dag door te komen. Wij vroegen onze experts naar bewezen doeltreffende tips om de batterijen weer op te laden en opgeladen te houden.

Uit het magazine

Bosbaden zijn overgewaaid uit Japan. Bij deze vorm van natuurtherapie wandel je bewust traag door het bos om je er helemaal in onder te dompelen, de natuur in te ademen, te beluisteren en aan te raken.