Uit het magazine

Naar de sterrenhemel kijken kan fascinerend, zelfs magisch zijn. Maar hem op foto vastleggen is allesbehalve gemakkelijk. We leggen uit hoe het toch lukt.

Uit het magazine

Vitaminen, mineralen, sporenelementen zijn levensnoodzakelijk. Vitamine D, magnesium, calcium, zink en selenium, waar we vaak een tekort aan hebben, spelen daarbij een hoofdrol. Maar met de juiste voeding en supplementen komt het wel goed.

Voor romantische zielen zijn er de steegjes, pleintjes en zwoele mediterrane avonden. Maar Malta, dat is toch vooral archeologische bezienswaardigheden van wereldklasse.

Uit het magazine

Televisiepresentatrice, auteur, actrice, yogadocent, influencer en stijlicoon. Veelzijdiger dan Bieke Ilegems vind je ze zelden, al ging daar voor haar een lange weg aan vooraf. In een nieuw boek rekent ze af met haar angsten en perfectionisme.

Uit het magazine

Van al onze zintuigen is zien ons het dierbaarst. Slechtzienden maken vaak een intens rouwproces door. Er is de vrees om hulpbehoevend te worden, maar ook de angst voor de blik van anderen.

In 2025 viert de KUL haar 600ste verjaardag. Ze is daarmee een van de oudste universiteiten van Europa. Spring mee op de fiets en (her)ontdek nu al dit unieke erfgoed.

Uit het magazine

Het aanbod aan hoortoestellen was nooit groter. Het ene onderdrukt ruis, het andere is verbonden met je smartphone. Maar hoe vind je het toestel dat bij je past? We legden ons oor te luisteren bij twee audiologen.

Uit het magazine

Schermverslaving. Ook voor veel volwassenen is de smartphone of tablet wat een knuffelbeer voor een baby is: onmisbaar. Wil je weer een gezonde relatie met je mobieltje & co? Dan volgt hier een digitale detox.

Uit het magazine

Twee jaar pandemie, dat doet wat met je lichaam. Naast coronakilo's, droge ogen en huidproblemen, kregen ook onze voeten het zwaar te verduren en kampen meer mensen met platvoeten.

Uit het magazine

Je wordt gevraagd om te getuigen voor de rechtbank. Kan men je hiertoe verplichten, als je dat niet wil? Hoe leg je een getuigenverklaring af? En wat riskeer je als je de waarheid verdraait?

Uit het magazine

Kleur heeft een directe invloed op je humeur en je welzijn. Niet verwonderlijk dat veel mensen net nu meer kleur willen introduceren in hun leven. Het is een positieve reactie op negatief nieuws.

Deze maand in Plus Magazine