Een bourgondisch stukje Nederland, dat is Zeeuws-Vlaanderen. Nochtans hangt het vast aan België. Nergens is dit stukje Nederland verbonden met het Nederlandse vasteland. Ontdek de geschiedenis van enkele vestingstadjes en burchten.

Uit het magazine

Je wordt als fietser omvergereden, je breekt je been in de sportclub, op weg naar het werk rijdt een andere auto je aan waardoor jij een whiplash hebt. Een ongeval gaat vaak gepaard met veel lichamelijk leed én veel kosten.

Uit het magazine

Wandelen is je ene voet voor je andere zetten. Maar je kan dit eenvoudige principe op verschillende manieren en met een andere snelheid invullen, waardoor je een heel ander effect bereikt.

Uit het magazine

Misschien eet je niet te veel suiker of zetmeelhoudende producten, maar eet je die simpelweg verkeerd. Biochemicus Jessie Inchauspé legt uit hoe je deegwaren en zoetigheid op het menu zet, zonder de nadelen.

Uit het magazine

Van 16 tot 22 september viert heel Europa de Week van de Mobiliteit. Autovrije zondagen, Strapdagen, Telewerkdagen en Car Free Workdays moeten ons bewust maken dat er een alternatief bestaat voor de auto. Mobiliteitsexpert Kris Peeters probeert ons daar al meer dan 25 jaar van te overtuigen.

Uit het magazine

Plots vergeten wat je wil doen, je aandacht die alle kanten uitschiet, vastlopen bij het plannen van een familie-etentje. Cognitieve klachten komen in veel variaties. Maar praktische oefeningen kunnen je helpen je concentratie, geheugen en planning terug te vinden.