Waargebeurde verhalen

In het maartnummer vindt u op de boekenbladzijde drie bijzondere boeken die op waar gebeurde feiten gebaseerd zijn. Voor de liefhebbers doen we er hier nog een stapeltje bij.

Maar één bladzijde boeken kregen we deze maand in Plus Magazine en die vulden we met de meest bijzondere boeken uit de rijke oogst waar gebeurde verhalen die recent op onze schrijftafel én in uw boekenwinkel belandden. Het was moeilijk kiezen, dus zetten we hieronder nog een aantal boeken die uw aandacht verdienen.

Adoptie

Het verhaal van Philomena Lee komt u vast bekend voor: het is inmiddels verfilmd met Judi Dench in de rol van het hoofdpersonage. Nog even het verhaal samenvatten: Philomena Lee is een achttienjarig meisje dat in de jaren ’60 bevalt in een Iers klooster. Na drie jaar wordt ze gedwongen om haar zoontje af te staan voor adoptie. Pas vijftig jaar later durft ze eindelijk over haar gestolen zoontje spreken met haar dochter en begint de zoektocht naar haar kind.

Philomena. De hartverscheurende zoektocht naar haar gestolen kind – Martin Sixsmith – uitg. Xander – isbn 9789401602150

Marleen Van Minnebruggen heeft er nooit van wakker gelegen dat ze geadopteerd was. Maar toen kreeg ze zelf kinderen en begon ze zich toch af te vragen wie haar biologische moeder was. Bart Claes tekende het verhaal van haar zoektocht op.

Gevonden – Bart Claes – uitg. Davidsfonds – isbn 9789058269973

Transgender

Hoe is het om als meisje geboren te worden en je desondanks een jongen te voelen? Samuel Dali De Schepper legt het u haarfijn uit. Zijn vrijmoedige manier om over zijn geslachtsverandering te schrijven resulteert in een erg interessant boek zonder taboe’s

Aan de achterkant was alles in orde. Een meisje wordt man – Samuel Dali De Schepper – uitg. Davidsfonds – isbn 9789058269966

Rouw

Enorm eerlijk is het verhaal van Mine over de dood van haar man Henk en – vooral – de erg moeilijke rouwperiode die daarop volgde voor haar en haar dochtertje. Rouw is rauw.

Jij redt het wel. Over leven in het land van rouw – Mine van Wychen – uitg. Scriptum – isbn 9789055948345

Memoires

Paul Jacobs kent u van bij de VRT of als schrijver. Dit boek is zijn autobiografie. Jacobs is een beminnelijk man en dit is dan ook een beminnelijk boek zonder stoer spierballenrollen of verhalen waarin hij de redder en held uithangt. Een leuk kabbelend boek dus.

Ik moest hier toevallig zijn – Paul Jacobs – uitg. Houtekiet – isbn 9789089242433

Partner Content