Tentoonstelling Shooting Range verlengd

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Wegens succes wordt de tentoonstelling ‘Shooting Range. Fotografie in de vuurlinie?’ verlengd tot één februari 2015. De tentoonstelling zoomt in op de rol die fotografie speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De Groote Oorlog is het eerste grootschalig conflict dat met foto’s en films is vastgelegd. De jonge media blijken ongekende krachten te bezitten: als alziend oog, als herinnering, maar ook als wapen. Beelden leggen niet enkel een conflict vast, ze spelen er zelfs een belangrijke rol in. Shooting Range belicht op welke manier dat gebeurde, in een conflict dat de hele wereld vier jaar in de ban hield.

Welke grote uitdagingen werden aan het fotografisch medium gesteld? Hoe wordt de veldslag en de dood (on)zichtbaar gemaakt in foto’s en wat bleef buiten beeld?

In deze tentoonstelling zie je hoe stilstaand beeld werd gebruikt in kranten, magazines, postkaarten of voor militaire doelen. Propaganda- en antioorlogsfilms verrijken het beeld van dit wereldconflict. Historische stukken worden in hun originele verschijningsvorm getoond.

De tentoonstelling is samengesteld uit stukken van de Collectie FoMu en stukken uit andere publieke en privécollecties.



Bij de tentoonstelling verschijnt het boek Shooting Range. Fotografie in de vuurlinie?, uitgegeven bij MER. Het boek is te koop in de bookshop van het FoMu voor ? 39,50.

En er is ook een gratis applicatie beschikbaar. De app geeft je een voorsmaakje op de expo en in de tentoonstelling kun je via de app extra informatie bij de getoonde foto’s en objecten bekijken. Al duizenden mensen downloadden de gratis app. Test de app zelf uit via: www.shootingrange.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content