Romige soep van eekhoorntjesbrood

01/09/12 om 13:38 - Bijgewerkt om 13:38

Voor de Spanjaarden is de kerststal (belén) belangrijker dan een opgetuigde kerstboom. Elke stad en elk dorp heeft er wel eentje op het centrale plein en iedereen doet zijn best om er iets heel bijzonders van te maken. Uit dit land komt de soep die we u voorstellen.

Bereiding 25 minuten - voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 el boter
  • 1 el fijngehakte platte peterselie
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 à 2 el citroensap
  • 150 ml melk
  • 4 el slagroom
  • zout, versgemalen witte peper, nootmuskaat


Bereiding:

1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
2. Fruit de ui en de knoflook in de hete boter glazig. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat even bakken. Voeg de peterselie toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper en overgiet met de groentebouillon. Laat 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Voeg vervolgens naar smaak nootmuskaat en citroensap toe.
3. Schuim de melk op.
4. Vul warme glaasjes tot halverwege met de velouté. Voeg per glaasje 1 eetlepel room toe. Giet vervolgens de rest van de velouté erop. Eindig met een toefje melkschuim. Serveer direct.


Tip
Het eekhoorntjesbrood kunt u vervangen door oesterzwammen of kastanjechampignons


Meer gerechten zoals dit vindt u in de Plus Magazine Special Recepten, nu te koop in de krantenwinkel.

Onze partners