Recepten uit de agenda van Piet

In de Perfecte Keukenagenda kookt Piet Huysentruyt 52 weekmenu’s. Lekker, eenvoudig en toch creatief. We geven u een voorproefje.

Uitzonderlijk aanbod

Lezers van Plus Magazine en bezoekers van Plusmagazine.be kunnen De Perfecte Keukenagenda, waaruit onderstaande recepten afkomstig zijn, bestellen voor de uitzonderlijke prijs van ? 12,95 (+ ? 1,95 verzendkosten) in plaats van ? 24,95. Meer informatie over dit aanbod vindt u hier.

Bruschetta met gemarineerde sardientjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • Een halve rode paprika
  • 4 sneetjes brood (3 cm op 8 cm)
  • Olijfolie
  • 4 sardientjes
  • Citroensap
  • Half teentje look, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • PH pomodorikruiden
  • raketsla
  • 4 plakjes mozzarella

Bereiding

  1. Plaats de paprika gedurende 10 minuten in de oven op 170 °C.
  2. Ontpit de paprika, haal het vel eraf en snijd de helft ervan in julienne.
  3. Bak de sneetjes brood krokant in olijfolie.
  4. Maak de sardientjes schoon en ontdoe ze van hun graten. Marineer ze in een beetje citroensap, look, olijfolie, peper en zout. Laat een uurtje rusten.
  5. Meng de julienne van paprika met de balsamicoazijn en een beetje olijfolie. Strooi er ook een beetje PH pomodorikruiden over.
  6. Leg een beetje raketsla op een bord en plaats daar de broodjes bovenop. Schik er vervolgens de mozzarella, de rauwe sardientjes en de paprika bovenop.

Kabeljauw met tapenadekorst


Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • Peper en zout
  • Tapenade van zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Arachideolie
  • 1 tomaat
  • Zwarte ontpitte olijven
  • Ansjovisjes
  • 4 eetlepels kappertjes
  • oe glaasje witte wijn
  • Basilicumolie
  • Parmezaanse kaas
  • Peterselie

Bereiding

  1. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout en wrijf er wat olijventapenade op. Stoom de vis 2 minuten op 95 °C of zet 10 minuten in een oven van 200 °C.
  2. Snijd de knoflook en de ui fijn en bak ze in wat olie.
  3. Ontvel de tomaat, snijd de olijven en de ansjovisjes in kleine stukjes. Voeg dit met de kappertjes bij de ui en de knoflook, giet er de witte wijn bij.
  4. Kruid met peper en zout, laat even goed doorkoken.
  5. Doe een lepel saus op het bord, leg de vis erop en besprenkel met wat basilicumolie. Versier met Parmezaanse kaas en peterselie.

Tiramisu met aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 500 g aardbeien
  • 1 scheutje sambuca
  • 400 g lange vingers
  • Fijngehakte nootjes

Voor de aardbeiencoulis

  • 500 ml water
  • 250 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 partje citroen
  • 400 g aardbeien

Bereiding

  1. Splits de eieren. Vermeng het eigeel met de suiker en klip dit tot een witte massa. Voeg al roerend de mascarpone toe.
  2. Klop het eiwit tot een stevige massa en spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.
  3. Snijd de aardbeien in stukjes, maar bewaar er enkele voor de afwerking.
  4. Warm de coulis (zie verder) en roer er de sambuca door. Dompel enkele lange vingers in de likeur-aardbeiencoulis.
  5. Bedek de bodem van de vorm met deze koekjes, strijk er wat van het mascarponemengsel over, leg hierop een laag aardbeien en strooi er wat gehakte nootjes over. Herhaal dit tot de vorm gevuld is en eindig met een laag mascarponemengsel.
  6. Zet de schaal minstens 4 uur in de koelkast. Werk af met enkele aardbeien.

Voor de aardbeiencoulis

  1. Kook het water, de suiker, het vanillestokje en het partje citroen gedurende 15 minuten.
  2. Laat goed afkoelen, zeef de siroop en giet over de aardbeien. Mix het geheel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content