Petit-beurretaartje met amaretto

05/01/10 om 00:00 - Bijgewerkt om 00:00

In januari worden er nog heel wat familiebezoekjes afgelegd. Gelegenheid genoeg om uit te pakken met een heerlijk dessert en nog even na te genieten van de sfeer van de feestdagen.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 kopjes sterke koffie
  • 2 eetlepels amaretto
  • 12 petits-beurres
  • 6 cl vloeibare room
  • 200 g witte banketbakkerschocolade
  • 30 g witte hagelslag
  • olie

1. Meng de koffie en de amaretto in een diep bord. Dompel zes petits-beurres snel langs één zijde in dit mengsel en leg de koekjes met de droge kant naar beneden op een schotel met een vel boterhampapier.

2. Giet de vloeibare room in een kom en breng aan de kook. Haal de kom van het vuur en voeg de in stukken gehakte witte chocolade toe en roer tot hij gesmolten is. Houd echter 50 g chocolade apart voor de versiering.

3. Giet een beetje van dit mengsel op elk vochtig koekje. Dompel de zes overige koekjes vervolgens snel in het mengsel van koffie en amaretto (ditmaal langs beide zijden). Leg deze koekjes boven op de eerste laag ganache van witte chocolade en giet er daarna de rest van de ganache over.

4. Bestrooi met hagelslag en zet koel weg tot het opdienen.

5. Wrijf de wanden van enkele stervormige uit-steekvormpjes in met olie.

6. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en giet hem in de uitsteekvormpjes die u op een vel boterhampapier hebt gezet. Haal de sterretjes uit de vormpjes wanneer de chocolade gestold is en versier er de taartjes mee.

Onze partners